Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iz pritvora na liječenje

Rajko Dujmić u zatvoru je kopnio 
i stalno zazivao 
suprugu i Nove fosile

Rajko i Snježana Dujmić
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/8
27.09.2015.
u 16:24

Pušten je u petak, no postupak se nastavlja – terete ga za pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda supruzi

Očiju punih suza Snježana Dujmić (51) stajala je na kiši ispred zgrade zagrebačkog zatvora Remetinec u petak navečer i satima se smrzavala na hladnoći čekajući trenutak u kojem će njezina supruga Rajka Dujmića (61) pustiti na slobodu.

Glazbenik je iz pritvora izišao u petak oko 19 sati, s plastičnom vrećicom u kojoj su mu bile osobne stvari koje je ponio u istražni zatvor, u kojem je završio 9. rujna pod sumnjom da je pokušao nanijeti teške tjelesne ozljede supruzi. Ona pak kaže da je Rajku mjesto na liječenju, a ne u pritvoru.

Snaga za borbu

Pred sudom su ga čekale i odvjetnice Gordana Grbeša i Sandra Hančić te sin Tin (31). Svi su ga izljubili, zagrlili i s olakšanjem zaključili da dobro izgleda i odlično se nosi sa situacijom.

Kako neslužbeno doznajemo, u petak ujutro na Županijskom sudu stvarnost je bila mnogo mučnija jer su Dujmića na sud doveli pod jakim sedativima i bio je u lošem psihičkom i fizičkom stanju. Njegova supruga davala je iskaz na temelju kojeg je donesena odluka da se glazbenika pusti iz Remetinca dvadesetak dana ranije nego što je predviđeno.

Čini se da je ta odluka dobro djelovala na Dujmića pa je, kad se naspavao i izišao iz Remetinca, izgledao mnogo bolje, bio je bistar i veseo. Hitmejkeru je boravak u Remetincu izuzetno teško pao. Bio je pod lijekovima, a jedino čemu se veselio bili su posjeti njegove supruge Snježane s kojom je u braku 25 godina. Dolazila mu je svaki dan. Dujmić nije imao privilegiju da bude sam u sobi kao npr. bivši premijer Ivo Sanader, a zatvorskim je cimerima često pričao o Novim fosilima.

Osnivača jedne od najpopularnijih domaćih pop-grupa upravo je razlaz s bendom s kojim je disao i živio desetljećima lani u listopadu posebno pogodio. Otad mu je ionako loše zdravstveno stanje postajalo sve gore, a vratio se i problem s pićem. Upravo je alkohol i kumovao nasilju u obitelji koje je početkom rujna ove godine iznenadilo širu javnost i obožavatelje Novih fosila i Dujmića.

Policija ga je privela nakon što ju je alarmirao liječnik hitne službe koji je na Dujmićevoj supruzi Snježani primijetio vidljivu ozljedu na vratu koju je, po dužnosti, morao prijaviti policiji.

Podrška cijele obitelji

Pod sumnjom za pokušaj nanošenja teške tjelesne ozljede, Dujmiću je na Županijskom sudu u Zagrebu određeno 30 dana istražnog zatvora, zbog mogućnosti ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke. Sumnjiče ga da je suprugu zgrabio za vrat i silom je pokušao izbaciti iz stana, a incident su prijavili susjedi koje je probudila buka u stanu Dujmićevih i Snježanini pozivi u pomoć. Pjevač je, utvrđeno je, u vrijeme incidenta bio alkoholiziran, a postupak protiv njega nastavlja se iako je pušten iz pritvora.

– Postupak ide dalje po službenoj dužnosti, a mi se kao branitelji nadamo da ćemo otkloniti sumnju, kažu Dujmićeve braniteljice. On se pak sad nalazi u KBC-u Rebro gdje će provesti sljedećih nekoliko dana na pretragama zbog problema sa srcem koji su prije ustanovljeni.

>>Rajko Dujmić naglo smršavio pa tražio pomoć liječnika zbog umora

Komentara 26

AM
ameris
18:04 27.09.2015.

Bolesnici,a ovisnost jest bolest,pomoć traže i nađu u specijalističkim klinikama.

SA
samoborka
20:31 27.09.2015.

Covjek je poremecen od godina alkohola i drogiranja. Tko sudi njegovoj supruzi radi slanja doticnog na psihijatriju i lijecenje, neka uzme Rajka ili bilo koga u istoj situaciji sebi doma na skrb. Lako je tudjim .... mlatiti.

KE
kentie
09:39 28.09.2015.

Ne razumijem te muzičare, al zaista. Prvo, svi su teški alkosi, drugo navuku se na drogu i treće, razumijem ostale članove Novih fosila koji su konačno rekli "ne" Dujmiću na svoj njegovoj ludoj akrobatici. Prije svega svi ti članovi tog benda okupili su se zajedno da na dostojanstven i kulturan način oproštajnim koncertima zatvore jednu poglavlje u svojim karijerama, i naravno da su u tome imali na umu i Rajka. Med toa, njegova neuračunjivost i nepouzdanost je dovela do takvog mučnog razlaza, da bi se eto to dogodilo i ponovilo još tužnije i mučnije u njegovoj obitelji. Zaista, ne kužim Rajka kao muzičara sa obrazovanjem (završio violinu na srednjoj muzičkoj Vatroslav Lisinski) da tako luduje i planduje. Pa kaj je njemu? Kaj više nije sposoban da sjedne za klavijature i odsvira bilo kakav pasaž, pa ne mogu vjerovat. Za razliku od njega, recimo Tonči Huljić, njegov vršnjak, žari i pali i dalje lakoglazbenom scenom. Rajko se za života mogao naproducirati glazbe i glazbe, čudo jedno. I umjesto da svira i uživa, on planduje i luduje te maltretira svoju obitelj. Žalosno i užasno. Kaj bu napravil sasbom, kad ubrzo postane djed i dojede mu unučad sa svojim malim anđeoskim okicama, kaj bu onda napravil sa sobom. Pa Rajko, daj se primiri i smiri, život još uvijek ima smisla i te kako. Nemoj me asocirati na poludjelog Salierija koji je i u ubožnici bi lud, zbunjen i abnormalan zbog Mozartovog genija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije