Naslovnica Showbiz Zvijezde

Putin razmišlja o "preuzimanju nadzora" u rap glazbi

Član Putinovog savjeta, inače glazbeni producent Igor Matvienko predložio je među ostalim, stvaranje sustava preporuka za roditelje glede rap koncerata
16. prosinca 2018. u 11:52 3 komentara 256 prikaza

Nakon što su vlasnici klubova i dvorana i lokalne vlasti po cijeloj Rusiji otkazali u posljednje vrijeme niz koncerata, a popularni ruski rap glazbenik Husky proveo dvanaest dana u zatvoru jer u pjesmama kritizira vlast, predsjednik Vladimir Putin malo je „omekšao“ te je izjavio da bi Kremlj trebao usmjeravati rusku rap glazbu i kulturu mladih, umjesto da ih pokušava zabraniti.

Putin na odmoru u Sibiru IZLET ZA VIKEND Nova avantura: Vladimir Putin divio se ljepotama Sibira

Putin je rekao da su takve ozbiljne mjere često kontraproduktivne i sugerirao drugačiji pristup.

-Ako je nemoguće nešto zaustaviti, onda to morate preuzeti, rekao je na sastanku njegovog savjeta za kulturu i umjetnost, koji je bio izravno prenošen.

-Kako to učiniti, kako preuzeti nadzor nad time i voditi u odgovarajućem pravcu... To je najvažnije pitanje, rekao je dodavši da će članovi njegove administracije i ministarstvo kulture nastaviti raspravu o tome.

Član Putinovog savjeta, inače glazbeni producent Igor Matvienko predložio je među ostalim, stvaranje sustava preporuka za roditelje glede rap koncerata.

igra na dva stola Vladimir Putin zbog dvije žene podijelio Europu

Odgovarajući Matvineku Putin je rekao: -Rekao si da rap počiva na tri stupa: seksu, drogama i prosvjedima. Od svega toga droge najviše zabrinjavaju, rekao je Putin i dodajući da su droge puta ka propadanju nacije.

Matvienko je također sugerirao uvođenje smjernica za uporabu prostih riječi i psovki u medijima i na internetu ali je Putin nakon razgovora s lingvisticom rekao da je to osjetljivo pitanje jer su takve riječi dio opće kulture Rusa.

-Ona mi je osobno rekla da je to dio našeg jezika. Samo je pitanje kako to koristite, rekao je.

Donald Trump 'AMERIČKI RULET' I u iranskoj krizi najveći je dobitnik – Vladimir Putin

Putin se potom našalio usporedivši proste riječi s dijelovima tijela. -Imamo svakojake dijelove tijela no nije da da ih pokazujemo svo vrijeme, rekao je.

Pogledajte video vizualizacije prometa na od danas zatvorenom rotoru: 

INA
Mnogo više od benzinske postaje
Umorni od dugačke vožnje i željni osvježenja? INA je u svojim maloprodajnim mjestima pripremila rješenje

A1 izdvaja za Vas

  • samoborka:

    Rap glazba je crnacka glazba i slici na nesto iskljucivo kada ju izvode ljudi iz cije je kulture i potekla,a to su crnci. Nema nista umjetnije i bezveznije nego kada ikoji bijelac krene pjevati rap. Jos pogotovo kada bijelci pokusavaju ... prikaži još! imitirati pokrete tijela i mimikriju lica crnih rap izvodjaca..cista katastrofa. Tako da, ostavite rap onima kojima on duhom i autenticnoscu iskljicivo pripada; crnoj rasi.

  • Avatar ninj@
    ninj@:

    može li se to zavijanje i kreveljenje, tzv. 'rap', uopće nazvati glazbom?