Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepoznati detalji

Prva noć malog princa u apartmanu od 4,5 mil. funti

Foto: Reuters/Pixsell
1/8
25.04.2018.
u 10:48

Dok britanska javnost nestrpljivo iščekuje saznati ime novorođenog princa, roditelji su se posvetili protokolarnim obvezama

Vojvotkinja Kate Middleton na svijet je donijela sina kojeg je javnosti predstavila na stubištu bolnice St. Mary. Osim što su imali priliku prvi put vidjeti malenog princa, mnogima je zapela za oko razmjena nježnosti između Kate i Williama koje se rijetko vidi u takvim trenucima, posebice ako su na službenoj dužnosti.


 

Na stubištu se Kate pojavila u crvenoj haljini s bijelom Petar Pan kragnom, a mnogi pretpostavljaju da je odabirom outfita odala počast svojoj pokojnoj svekrvi princezi Diani. Kada je Diana javnosti predstavila princa Harryja, također se na stubištu pojavila u crvenoj haljini s bijelom kragnom. Samo sat vremena prije poroda vojvotkinjina stilistica Natasha Archer viđena je kako napušta bolnicu. Pretpostavlja se da je Natasha u tom trenutku otišla po vojvotkinjinu haljinu koju je odjenula za izlazak iz bolnice. Stilistica radi s Kate od 2007. godine, a ona ju je 2014. promovirala u službenog stilskog savjetnika. Svoje potpuno povjerenje iskazala joj je i ovom prigodom, a Natasha se pobrinula oko haljine dizajnerice Jenny Packham koja je izrađena posebno za vojvotkinju. Spomenuta dizajnerica zaslužna je za haljine koje je Kate odjenula kada je na stubište izašla s princom Georgeom, ali i princezom Charlotte.

Njena kosa također je izgledala besprijekorno. Za lagane valove lijepe brinete zaslužna je zasigurno Amanda Cook Tucker koja je vojvotkinjina osobna frizerka. Upravo je Amanda druga osoba, nakon liječnika, koja je upoznala princa Georgea kada se rodio, stoga se može pretpostaviti da je isti slučaj s novorođenim princom. Kate i William navodno su htjeli da njihov novorođeni sin dođe što prije kući kako bi se George i Charlotte što prije zbližili s tek rođenim bratom te kako bi mogli što prije nastaviti sa svojom svakodnevicom. U apartmanu u Kensingtonskoj palači, čija je renovacija koštala 4,5 milijuna funti, princ ima vlastitu sobu koja je dekorirana motivima iz dječje priče o Petru Zecimiru i koja je prepuna novih igračaka, ali i onih koje je naslijedio od brata i sestre.

O novoj bebi brinut će se dadilja Maria Teresa Turrion Borrallo koja radi za kraljevsku obitelj od 2014. godine kada je princ George imao osam mjeseci. Maria se školovala na prestižnom Noreland Collegeu zbog čega je jedna od najpoželjnijih dadilja u Engleskoj. Prijatelji dadilju zovu “Santa”, što na španjolskom znači svetica jer su mislili da će ona jednog dana otići u časne sestre.

Čestitke sretnim roditeljima dolaze iz svih dijelova svijeta. Među čestitarima je bivša prva dama Amerike Michelle Obama, koja je na Twitteru napisala dirljivu poruku u ime sebe i supruga Baracka Obame. “Barack i ja s veseljem čestitamo vojvodi i vojvotkinji od Cambridgea na njihovoj prinovi. Nadamo se da ćemo princa uskoro upoznati na partyju u pidžamama u Kensingtonskoj palači”, napisala je Michelle ispod fotografije na kojoj su Barack Obama, princ William i princ George. Britanska premijerka Theresa May također je izrazila čestitke, kao i kanadski premijer Justin Trudeau. 

Britanski mediji pišu i kako je mali prince već rekorder u kraljevskoj obitelji, jer je s težinom od 3800 grama najteža beba rođena u kraljevskoj obitelji. 

1/26
Ključne riječi

Komentara 1

BL
bl4st3r
11:45 25.04.2018.

Dok traje slavlje rođenja kraljevske bebe, istovremeno se malog Alfiea Evansa osudilo na smrt odlukom suda da je u njegovom najvećem interesu - njegova smrt. Ironija kakva se viđa možda jednom u sto godina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije