Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KD Lisinski

Predstavljene prve scene dugo iščekivanog mjuzikla 'Pacijenti' trojca Gavran-Huljić-Berberić

mjuzikl pacijenti
Foto: PR FOTO
14.06.2016.
u 11:40

Premijerno je predstavljen i ansambl mjuzikla koji predvode: Hana Hegedušić i Damir Kedžo.

Prve scene iz iščekivanog mjuzikla "Pacijenti" pod vodstvom trojca Huljić- Gavran- Barberić prikazane su sinoć u maloj dvorani Lisinski. Premijerno je predstavljen i ansambl mjuzikla koji predvode: Hana Hegedušić i Damir Kedžo

Iako će premijerno biti prikazan na jesen, za medije i uzvanike sinoć su prikazane prve scene mjuzikla 'Pacijenti', za koji je libreto napisao Miro Gavran, glazbu Tonči Huljić, tekstove songova Vjekoslava Huljić, dok je redatelj i koreograf Igor Barberić.

Najprevođeniji i najizvođeniji  suvremeni kazališni pisac u zemlji i inozemstvu Miro Gavran, te najplodniji i najuspješniji autor koji se jedini može pohvaliti s 1.mjestom na Billboardovoj ljestvici - Tonči Huljić, udružili su kreativne snage te iznjedrili originalni mjuzikl koji je spoj atraktivne neobične priče i sjajne glazbe, koja na prvu osvaja slušatelje.

'U umjetnosti postoji jedna posebna grana a to je mjuzikl gdje se traži potpuna sinergija pjevanja, plesanja, glume.. Jako me uzbuđuje što je kreativnost u prvom planu i samo je nebo granica, što je razlika od recimo pisanja pjesama koje radim za pojedine izvođače, koje su u principu matematički izračunate. Ovdje sam se odlučio baviti muzikom na način da mi bude lipo!', rekao je na predstavljanju autor glazbe Tonči Huljić.

Autor libreta, Miro Gavran, složio se kako je mjuzikl potpuno nešto drugačije od svega što je do sada radio: 'Nakon brojnih drama i komedija na kojima sam u proteklih 30-ak godina radio, iskorak u mjuzikl za mene je bio istinsko osvježenje. Napraviti dobar mjuzikl bitno je složeniji posao, nego napraviti verbalnu predstavu ili čak film.  S velikim zadovoljstvom surađujem na ovom projektu s Tončijem Huljićem, nakon što nam se pridružio Igor Barberić unio je svoju kreativnost i svježinu.'

Upravo se Igor Barberić, inače jedan od najzaslužnijih za razvoj mjuzikla u Hrvatskoj, uhvatio redateljske palice i koreografije: 'Jako me veseli što autorski mjuzikl postavljamo od početka, za razliku od kupljenih mjuzikala s licencom. Ovdje kreativnost dolazi maksimalno do izražaja, kako kod mene kao redatelja tako i kod autora i izvođača.'

Neke od songova, za koje je tekstove napisala Vjekoslava Huljić, imalo se prigodu čuti sinoć, i to  u izvedbi Hane Hegedušić koja je otpjevala 'Samoća prirodno je stanje', te song 'Fifty-Fifty' u izvedbi Damira Kedže.

Da će mjuzikl iznjedriti i brojne hitove dokazala je već najavna pjesma mjuzikla 'Srce za vodiča' koju izvode Petar Grašo i Hana Huljić, a koja već tjednima osvaja vrhove top ljestvica slušanosti. Ulaznice za ovaj mjuzikl i njegovo izvođenje 4.10. već se nalaze u prodaji.

Sinoć je najavljen i novi singl iz mjuzikla 'Ima nešto u tome' kojeg su otpjevali Doris Dragović i Jacques Houdek.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije