Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
humanitarni kviz

Poznata imena domaće glazbene scene pokazala svoja znanja o hrvatskoj glazbi

Foto: Marko Solić
1/12
30.04.2019.
u 12:07

Hrvatska diskografska udruga (HDU) okupila je sinoć domaće glazbenike, novinare, autore, predstavnike diskografskih kuća te ostale kolege i prijatelje s hrvatske glazbene scene.

Održan je prvi humanitarni glazbeni kviz u organizaciji Hrvatske diskografske udruge na kojemu su sudjelovali brojni domaći izvođači, glazbeni novinari, autori i diskografi. Na susretu u History klubu u Zagrebu okupila su se brojna imena domaće glazbene scene te ovom prilikom donirala sredstva za udrugu Mali zmaj.

Foto: Marko Solić

Hrvatska diskografska udruga (HDU) okupila je sinoć domaće glazbenike, novinare, autore, predstavnike diskografskih kuća te ostale kolege i prijatelje s hrvatske glazbene scene. Kao posljednja u nizu aktivnosti tijekom projekta Mjeseca glazbe jučerašnja je večer otkrila tko su pravi znalci kada je riječ o domaćoj glazbi, a ovim su putem prikupljena sredstva koja će se donirati udruzi Mali zmaj.

Foto: Marko Solić

Na ovom humanitarnom glazbenom kvizu sudjelovali su Saša Lozar, Dalibor Petko, članovi grupe Pravila igre i Bang Bang, Hrvoje Horvat (novinar i glazbeni kritičar Večernjeg lista), Lucija Ćustić – Luce, Maja Trstenjak (glavna urednica Sound Reporta), Kristina Smetko (DMC televizija), Manuela Svorcan, Max Hozić, Branko Komljenović (direktor diskografske kuće Menart) i ostali članovi pet natjecateljskih timova koji su pokazali svoja znanja. U vedrom raspoloženju i dobroj atmosferi, uz moderatora Kornelija Hećimovića te stručni žiri, dugogodišnje iskusne poznavatelje glazbene scene – novinara Večernjeg lista Samira Millu i Anđelka Preradovića iz Aquarius Recordsa, podršku su im dali i ostali posjetitelji, glazbenici i novinari.

Foto: Marko Solić

„Definitivno jedan odličan i hvalevrijedan event koji bi trebalo češće ponoviti. Bilo nam je zadovoljstvo sudjelovati i barem jednim malim dijelom pridonijeti radu udruge “Mali zmaj”. Obavezno se vidimo i na sljedećem kvizu. Još jednom hvala Hrvatskoj diskografskoj udruzi na pozivu.“ – izjavio je Goran Belošević, član grupe Pravila igre.

Foto: Marko Solić
Sinoćnjim događajem ujedno je završio i Mjesec glazbe koji je ove godine bio posvećen ponajprije mladima, slijedom čega su HDU i Udruga za zaštitu, prikupljanje i raspodjelu naknada fonogramskih prava (ZAPRAF) potpisali suradnju s portalom Studentski.hr. HDU je organizirao tribinu o mladima i glazbi, a održano je i predavanje na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu gdje su studentima pružene informacije o menadžmentu u glazbi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije