Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetski uspjeh

Pohod na SAD: 2Cellos zasjeli na 26. mjestu na Billboardu

2cellos (1)
Duško Marušić/Pixsell
11.02.2012.
u 12:00

Popularni hrvatski violončelisti uspjeli su se probiti na najvažniju svjetsku glazbenu top ljestvicu i osvojiti američku publiku. Gostovali su u seriji “Glee”, najgledanijim američkim TV showovima, a jučer i s Eltonom Johnom u Las Vegasu

Mladi violončelisti Stjepan Hauser i Luka Šulić najveća su hrvatska glazbena senzacija jer pošlo im je za rukom nešto o čemu mnogi domaći glazbenici i pjevači zasad mogu samo sanjati.

Senzacija u SAD-u

Naime, nakon gostovanja u jednoj epizodi najpopularnije američke tinejdžerske serije “Glee” koja se u SAD-u emitirala 31. siječnja, 2Cellos zasjeli su na 26. mjesto Billboardove glazbene ljestvice HOT 100 svojom obradom pjesme “Smooth Criminal” u izvedbi s glumcima popularne serije.

Naći se pri vrhu Billboarda uspjelo je još samo Ivi Robiću potkraj pedesetih prošlog stoljeća, koji je s hitom “Morgen” zauzeo 13. mjesto američke glazbene ljestvice. Poput njega Stjepan i Luka proteklog su tjedna bili gosti najpopularnijih američkih TV showova Ellen DeGenres i Jay Lena, a najavljeni su kao velike glazbene zvijezde.

Na američkoj turneji s Eltonom Johnom druže se s najvećim zvijezdama, a jučer su imali prilike svirati u gradu koji nikad ne gasi svoja svjetla, Las Vegasu. O jedinstvenim violončelistima koji osvajaju Ameriku riječi hvale ima i predsjednik Hrvatske glazbene unije i poznati glazbenik Husein Hasanefendić Hus.

Husove čestitke

– Njihov je uspjeh sjajna stvar! Od srca čestitam dečkima. Ovo je dokaz da sam bio u pravu kad sam svih ovih godina tvrdio kako u Hrvatskoj ima izrazito talentiranih glazbenika i pjevača koji mogu uspjeti u svijetu. No, treba napomenuti da 2Cellos nisu imali problema s jezičnom barijerom i da im je to uvelike olakšalo posao u pohodu na svjetsku scenu. Bilo bi lijepo kad bi njihov proboj bio početak jedne nove ere u hrvatskoj glazbi i kad bi neki naš pjevač također dospio na Billboard idućih godina – rekao nam je Hus.

Jednako se uspjehom mladih Hrvata ponosi i Oliver Dragojević koji je i sam oduševljen glazbenim stilom osebujnih violončelista. Sudeći po brzini kojom su počeli osvajati američku publiku, za 2Cellos ovo će biti odlična godina.

Ključne riječi

Komentara 6

KO
kolarjeva3
14:15 11.02.2012.

\"Mladi violončelisti Stjepan Hauser i Luka Šulić najveća su hrvatska glazbena senzacija .......\" Zaboravili ste , da je jedan Slovenac! Neumorno zaboravljate !!

HE
HermionaGranger
14:22 11.02.2012.

kolarjeva - Luka je Hrvat, Dubrovčanin. U Sloveniji se školovao, mislim u Mariboru. Bravo Stjepane i Luka ;)

KO
kolarjeva3
14:52 11.02.2012.

\" U Sloveniji se školovao, mislim u Mariboru.\" Vjerovatno je zbog školovanja dobio slovensku putovnicu !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije