Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Diskografija

Ovogodišnje statue nagrade Porin izrađene su od bračkog kamena

Porin
01.04.2011.
u 16:40

Statua Porina u kamenu teži oko 2,90 kg. Svaka je na svoj put prema rukama pobjednika krenula kao grubo isklesani pravokutni kamen, dimenzija 34 x 20 x 8 cm i težine 14 kg.

Slogan ovogodišnje, 18. dodjele diskografske nagrade Porin je "Od najboljeg domaćeg materijala". Slogan ima dvostruko pokriće, jer osim što se po 18. put predstavlja najbolje od domaćeg glazbenog materijala, statue namijenjene pobjednicima biti će izrađene od slavnog bijelog kamena s Pučišća na otoku Braču. Siniša Martinić-Cezar magistar restauriranja i konzerviranja te klesarski tehničar iz Pučišća bio je voditelj projekta "Porin od bračkog kamena". - Proces izrade više od 90 primjeraka statue traje šest mjeseci a u njega je uključeno pet iskusnih bračkih klesara i kipara - objasnio je Siniša. Statua Porina u kamenu teži oko 2,90 kg. Svaka je na svoj put prema rukama pobjednika krenula kao grubo isklesani pravokutni kamen, dimenzija 34 x 20 x 8 cm i težine 14 kg. Dodjela nagrada održat će se 15. svibnja u Biogradu.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije