Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u splitu

Otkriveno tko je djevojka čiji kip intrigira mnoge: Htjela sam viknuti 'uhvatite me za stražnjicu'

Mirna Matić Pipi
Foto: Facebook screenshot
1/6
18.10.2019.
u 15:00

Nakon što je na splitskim Bačvicama osvanuo kip bujne dame, svi su se zapitali tko je zapravo ona.

Na splitskim Bačvicama prošli vikend osvanulo je remek-djelo u obliku ženskog tijela u kamenu.

Naime, kip dame s izraženim oblinama izazvao je pomutnju neviđenih razmjera; prolaznici su se čudili, pa se s njim slikali, ali su se povrh svega pitali - tko je djevojka čiji spomenik više nitko neće moći izbjeći na Bačvicama.

Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL

- Ovaj spomenik slavi sve neisklesane, neutegnute, mekane, koščate...sve one kojima je napeto biti opušten i koji žive sa stavom - piše u podnožju spomenika koji je u kratkom vremenu postao atrakcija na najpoznatijoj splitskoj blaži.

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, inspiracija za kip je 36-godišnja Siščanka Mirna Matić koja je pobjednica foto natječaja najpopularnijeg napitka u Dalmaciji "Pipi". Kako kaže, poslala je svoju fotografiju, obavila sve u skladu s natječajem i - pobijedila.

Jedina je živuća ženska osoba u Hrvatskoj s vlasititm spomenikom, a za spomenuti medij opisala je da je bilo i negativnih komentara.

- Imam malo 'viška', daleko od toga. Ali nemam komplekse, ne želim se sramiti same sebe! - rekla je Mirna koja se bavi kuglanjem i voli putovati. - Mislim da su se danas standardi jednostavno vratili na one koji su važili nekada. Pogledajte samo Marilyn Monroe – imala je stas i liniju, ali imala je i koji kilogram viška, guzu, cice… Imam i ja, malo više viška, haha! Ali ja se tog sveg nemam što sramiti - objasnila je Siščanka koja žali samo za jednim tijekom svog prvog obraćanja javnosti.

- Žao mi je jedino što se u svom prvom obraćanju javnosti nisam sjetila poručiti: 'Uhvatite me za guzu!'. Naime, kako Splićani imaju svoga Grgura Ninskog za čiji se turisti prst hvataju, spomenik Juliji u Veroni hvataju za dojku da im se ispuni želja, tko zna, možda se to dogodi i sa mnom - našalila se Mirna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije