Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANIMACIJA

Oliver prepjevao Phila Collinsa za Disneyjev crtić

24.02.2004.
u 00:00

ZAGREB - Edo Maajka, Davor Gobac, Oliver Dragojević i Jelena Radan samo su neka od poznatih imena koja su svojim glasovnim i pjevačkim vještinama za hrvatske gledatelje sinhronizirala crtić "Legenda o medvjedu" Walta Disneyja.

Crtić je, inače, nominiran za Oscara u kategoriji za najbolji dugometražni animirani film, a Continental film ga u hrvatska kina dovodi 8. travnja. Glavnu glazbenu temu Phila Collinsa prepjevao je Oliver Dragojević, koji je snimio i spot:

- Spot za pjesmu "Na put, na put" snimili smo u dječjoj igraonici na Zagrebačkom velesajmu. Pjevam dvije i pol pjesme u crtiću, a iako je Disney pazio na svaki detalj, tražio audiozapise i podatke o izvođaču, nije bilo teško raditi.

Spot je radila tvrtka Provox, režirao ga je Marko Banjac, a producirao Siniša Miščević. Pjesmu "Duhovi naših predaka", koju u originalu pjeva Tina Turner, prepjevala je Jelena Radan, kojoj se posebno svidio Disneyjev zahtjev da odabrani u svojem stilu otpjevaju zadanu skladbu.

I dok Oliver i Jelena pjevaju, Edo Maajka i Davor Gobac u crtiću "glume". Naime, ti pjevači posudili su glasove dvojici crtanih likova.

- Losa Rudija s tvrdog američkog preveo sam na bosanski dijalekt - kazao je Edo Maajka o svojem poslu na crtiću "Legenda o medvjedu". (Ž. Ma.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije