Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ROGELIO GUERRA I MARIA RUBIO

Odlazak veterana meksičkog glumišta

Foto: televisa
1/7
11.03.2018.
u 11:59

U samo dva dana prošlog tjedna glumački svijet napustili su njegovi istaknuti pripadnici koje je, zahvaljujući brojnim telenovelama u kojima su glumili, obožavala i domaća publika

Meksička glumačka scena prošli je tjedan zavijena u crno. Nakon što je zbog posljedica moždanog udara i komplikacija nakon nedavne operacije svijet napustio 81-godišnji glumac Rogelio Guerra, dan nakon njega preminula je i dvije godine starija veteranka meksičkoga glumišta María Rubio.

Glumac, kojeg domaća publika pamti po ulogama u telenovelama “I bogati plaču”, “Vrtlog života” i “Prkosna ljubav”, posljednjih je godina patio od oštećenja mozga, zbog čega je sve teže hodao i govorio. Ostavio je neizbrisiv trag glumeći u desecima filmova, sapunica i predstava tijekom uspješne šezdesetogodišnje karijere. No njegov talent i ostavštinu čuvat će sinovi Aldo i Carlo koji pokojnog oca već slijede kada je riječ o karijeri.

“Majka Maribel i ja bili smo uz njega sve do kraja, do njegova posljednjeg udaha i izdaha. Ne možemo opisati tugu koju trenutačno osjećam”, rekao je Carlo, dok je njegov drugi sin Aldo radio kad ga je zatekla vijest o očevoj smrti.
“Bio je najbolji otac, predivan glumac, pošten čovjek. Čast mi je zvati se njegovim sinom”, kratak je bio Aldo. Osim infarkta koji ga je zadesio prije nekoliko godina, početkom veljače Guerra je završio na operacijskom stolu, gdje su mu uklonili žučni kamenac.

“Nakon intenzivne terapije napustio je bolnicu. Bio je vrlo stabilno, ali očito vrlo slabo zbog svega što je preživio prije. Pokušali smo ga spasiti, no njegovo je srce bilo preslabo”, izjavili su sinovi pokojnog glumca.
“Borio se i s Alzheimerovom bolesti, no dotukao ga je moždani udar 2015. godine. Bio je sve više isključen iz života i bilo je samo pitanje kad će se njegovo tijelo predati”, dodali su.

Rogelio se proslavio ulogom u popularnoj seriji “I bogati plaču” koja se snimala 1979. godine i bila veoma popularna u Hrvatskoj početkom 1990-ih.

“Bio je ikona i glumac koji je uvijek stajao čvrsto na zemlji, vrlo odgovoran i profesionalan”, otkrili su njegovi glumački kolege, koji ne kriju neizmjernu tugu i zbog smrti glumice Maríje Rubio. Ona se posljednja četiri mjeseca borila s tugom zbog gubitka sina Claudija Reyesa koji je izgubio život u nesreći kad se s ostatkom ekipe iz telenovele “Me Declaro Culpable” vraćao kući. Nesreća se dogodila kada se njih devetero u kombiju koji je bio u vlasništvu Televise sudarilo s kamionom iz suprotnog smjera. Glumica, koja je otišla u mirovinu prije pet godina, nije se mogla nositi s tugom. Nakon što je čula vijest o svekrvinoj smrti, Georgina Pedret, supruga pokojnog Claudija, rekla je da je znala da će ovaj trenutak doći vrlo brzo.

“Mislim da mora zahvaliti Bogu na onome što je željela. Na Claudijevu sprovodu rekla je da ga čuje kako je moli da dođe k njemu. Ona se sada odmara i trebamo biti sretni zbog nje. Zapravo sam iznenađena što se to dogodilo u tako kratkom vremenu”, rekla je Georgina.

Osim što se borila s gubitkom sina, Rubio je navodno zbog pušenja, o kojem je bila ovisna desetljećima, oboljela od kronične opstruktivne plućne bolesti, zbog čega je konstatno morala biti prikopčana na kisik.

“Moja baka, moj idol, primjer koji želim slijediti. Sad se odmara s mojim ocem”, napisala je na društvenim mrežama njezina unuka Fernanda Reyes Pedret. Pokojna Rubio posljednji se put na malim ekranima pojavila 2012. godine u telenoveli “Una Familia Con Suerte”. Hrvatska publika sjetit će je se iz telenovela “Draga neprijateljica”, “Anin dvostruki život”, “Salomé”, “Labirint strasti” i “Stakleno carstvo”. Rubio je slovila kao najbolja negativka latinoameričkih telenovela zahvaljujući ulozi Cataline Creel iz Televisina klasika “Cuna de Lobos” (Kolijevka vukova) iz 1986. godine.


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije