Naslovnica Showbiz TV

Novinarka Provjerenog na nagovor Zorana Šprajca prelazi na RTL

Jedno od zaštitnih lica magazina Provjereno uskoro ćemo gledati na RTL-u gdje će u informativnoj emisiji RTL Direkt obavljati urednički i novinarski posao
10. ožujka 2016. u 00:03 17 komentara 6308 prikaza
danka derifaj
Foto: Nova TV

Novinarka Danka Derifaj uskoro će redakciju magazina Provjereno na Novoj TV zamijeniti redakcijom RTL Direkta. Vijest o medijskom transferu prvi je donio Story koji piše kako je nagrađivanu novinarku kontaktirao Zoran Šprajc da se pridruži timu Direkta gdje će raditi urednički i novinarski posao.

Posljednjih devet godina Danka Derifaj provela je u magazinu Provjereno gdje se bavila istraživačkim novinarstvom. Povjerenstvo HND-a dodijelilo joj je nagradu Velebitska degenija  za njezine tri reportaže – Zagađenost Sutle, Divlja odlagališta i Smeće iz Albanije, koje su emitirane u magazinu Provjereno 2010. godine. Godinu dana poslije Danka Derifaj dobila je nagradu HND-a Marija Jurić Zagorka koja se dodjeljuje za televizijsko novinarstvo.

Osim u redakciji Provjerenog, Danka Derifaj radila je i u informativnom programu Nove TV, ali i u redakciji showbizz magazina Red Carpet. Svoje prve korake na Novoj TV napravila je kao voditeljica vremenske prognoze. Njezino bogato novinarsko iskustvo zasigurno će biti još jedan adut RTL Direkta. 

>>Danka Derifaj otkrila Zmajlovića, a Hrg novu riječ – tiskovnica

>>Danka Derifaj nagrađena za najbolji rad u TV-mediju

Elipso

  • BANZO:

    Zanimljivo bi bilo gledati u istoj emisiji Munjenužabu,Gojaznicu i Trebovićku kako vode dnevnik na RTL-u,hahahaha.

  • Ovozemaljski:

    Svaka ptica svome jatu leti...

  • BANZO:

    S obzirom na frku koja je na HTV-u biti će gužva na RTL-u i NOVA TV ali će sigurno dobiti najbolje regijonalne drugare.