Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hvalevrijedan potez

Nogometaš mališanima vraća osmijeh na lice: ’Djeca nemaju dovoljnu podršku i zato im pomažem’

Foto: Domagoj Kunić
1/5
16.04.2019.
u 08:00

Hrvatski reprezentativac i igrač engleskog Chelseaja Mateo Kovačić sa suprugom Izabel uspješno vodi Zakladu Mateo Kovačić koja pomaže udrugama i projektima čiji su primarni korisnici djeca s posebnim potrebama.

Preko Dinama, talijanskog Intera, pa sve do Real Madrida i Chelseaja. Uz Matea Kovačića oduvijek se vezivao pojam čudo od djeteta, i to ponajprije zbog nogometnih postignuća. No, manje je poznato da je taj 24-godišnji nogometaš već dvije godine aktivno posvećen humanitarnom radu.

Sa suprugom Izabel 2017. godine pokrenuo je Zakladu Mateo Kovačić koja svojim donacijama pomaže ponajprije udrugama čiji su korisnici djeca s potrebnim potrebama.

Dugogodišnja želja
– O Zakladi sam dugo razmišljao, zapravo kako bih uspostavio način da pomažem onima kojima je to potrebno i tako smo zaključili da je osnivanje Zaklade najbolji put. Izabel je vrlo aktivna u radu Zaklade i njenu daljnjem širenju što me vrlo veseli. Ona posjeduje posebnu njegu i ljubav prema djeci – govori nam Mateo Kovačić i dodaje kako ne postoji posebna osoba koja ga je nagnala na osnivanje Zaklade. – Nažalost, često se srećemo s djecom koja imaju posebne potrebe za svoj daljnji razvoj i potpunu integraciju u društvo, a u tome rijetko imaju podršku. Tu smo htjeli pridonijeti i pomoći – dodaje 24-godišnji veznjak koji je ruku pomoći donacijama Zaklade pružio i projektu “Snaga djece u pokretu” koji se od 16. do 20. travnja održava u Rovinju, Puli i Poreču.

Iza projekta koji će privući više od 3000 mališana iz devet zemalja stoji Akademija zdravog življenja, a glavni je cilj popularizacija dječje sportske aktivnosti. U sklopu projekta održat će se i turnir nogometne lige za djecu s teškoćama u razvoju, a s obzirom na to da je i sam sportaš, Mateo nije dvojio ni sekunde da se priključi projektu.

– To je hvalevrijedan projekt koji promovira zdrav život kroz sport mlađim generacija iz zemalja naše regije. Zaklada se uključila kao sponzor nogometnog turnira djece s Downovim sindromom – otkriva. Prvi veći projekt njegova Zaklada ostvarila je s udrugom Silab koja se bavi pružanjem habilitacije putem senzorne integracije djeci sa smetnjama u razvoju. Korisnici Silaba su djeca s oštećenjem sluha, poremećajem govora, Downovim sindromom, autizmom, dijagnozom ADHD-a.

Foto: Domagoj Kunić

Pomoć za bolje sutra
– Djeca sama sebi najmanje mogu pomoći, a njima je i najviše potrebna. Ona su naša budućnost i naša je obveza da, koliko god možemo i umijemo, pružimo ruku svoj djeci i probamo im omogućiti bolje sutra. Nema veće radosti od vesele i nasmijane djece – ističe nogometaš, koji se sa svojom Zakladom uključio i humanitarnu lavinu za malenu Milu Rončević. – Kad god mogu, pokušavam se uključiti i pripomoći da sve te priče dožive sretan kraj. Siguran sam i molim se da će tako biti i s malom Milom – zaključuje Kovačić.

Pogledajte i tko se našao na listi 10 najseksi Hrvata. 

Komentara 1

KO
korisnik70
09:55 16.04.2019.

Bravo Mateo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije