Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poništen spor

Naomi Campbell narušila je Daily Mirrorovo pravo na izražavanje

naomi cambell
AFP
19.01.2011.
u 12:00

2002. godine Naomi je zbog povrede privatnosti od Mirrora iskamčila 350 tisuća funti. S obzirom na to da je još toliko morala dati za sudske troškove, ponovno se "obratila" sudu i Mirroru, kojemu je određena kazna od milijun funti.

Europski sud za ljudska prava zaključio je da je manekenka Naomi Campbell narušila pravo izražavanja britanskog Daily Mirrora. Naime, 2004. godine časopis je modelu morao platiti novčanu naknadu zbog narušavanja njezine privatnosti pisanjem o Panterinoj ovisnosti o drogama te objavom slike njezina posjeta društvu liječenih ovisnika.

Sud tvrdi da je iznos od milijun funti, koliko je list morao platiti, prevelika kazna zbog čega će Mirror sad od vlade zatražiti poštenu kompenzaciju. Britanski čelnici zato su već počeli razmatrati načine kojima bi se revanširali oštećenom mediju. 

Priča je tekla ovako... U ožujku 2002. godine Naomi je zbog povrede privatnosti od Mirrora iskamčila 350 tisuća funti. S obzirom na to da je još toliko morala dati za sudske troškove, ponovno se obratila sudu i Daily Mirroru, kojemu je na kraju određena kazna od ukupno milijun funti.

Objašnjenje za kaznu bilo je da članak o privatnom životu manekenke popraćen slikama njezinih seansi nije od društvenog interesa te su odbačene sve žalbe britanskog medija.
Ipak, jučer je Mirroru u pomoć priskočio Europski sud za ljudska prava koji je novine obranio podsjetivši manekenku, britansko pravosuđe i cjelokupnu javnost na  slobodu medija, piše BBC News.

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije