Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERA ZA 5 NA SELU

Najzanimljivija večera viškog tjedna nije dobro prošla, glavno jelo bilo je nesvakidašnjeg izgleda

Večera za 5 na selu
Foto: RTL
1/8
02.04.2021.
u 21:10

Kad su se fino najeli, svi su malo zapjevali i zaplesali, a potom je Darka proglasila pobjednika viškog tjedna. Na petome je mjestu Ivan, četvrto mjesto zauzela je večerašnja domaćica Darka, treća je Katarina, druga Kristina, a pobjednica viškog tjedna je Jasna!

Završnica viškog tjedna odvijala se upravo u Visu, a zadnju večeru kuhala je ugostiteljica Darka Rakić, koja je živjela i radila u Francuskoj i koja je odlučila nadmašiti vodeću Jasnu nešto modernijim jelima posluženima u prekrasnom ambijentu. Darka je za svoje goste pripremila jelovnik zanimljivih naziva koji se sastojao od predjela Šarena slagalica, glavnog jela Delicija s tri srca i deserta Ljeto na izmaku. „Htjela sam pokazati kako se od naših delicija može napraviti i nešto malo drugačije i da večerašnji gosti ušetaju u moj svijet kulinarstva“, rekla je domaćica, koja je bila na dosta kulinarskih tečajeva.

Dok je Darka postavljala stol, gosti su pričali koliko im je bilo lijepo ovaj tjedan i da su se baš dobro zabavili. Kad su stigli, komentirali su kako je domaćica bila opuštena i vesela, a potom ih je Darka ponudila aperitivima koje prave suprug i ona. „Imamo mirtu, orah i rogačušu, a kako sam živjela u Francuskoj, pripremila sam i nešto drugo - domaće bijelo vino sa sokom od bazge“, rekla je Darka, a Katarina komentirala: „Pasalo mi je okusom, malo je ubilo vino, bilo mi je super.“ Uz aperitive, Darka je poslužila i paštetu od tune. „Standardno, probano dosta puta“, rekla je Jasna.

Pašteta za doček dobila je minus, a gosti su uskoro počeli s predjelom - složencem s povrćem. Na izgled se svima svidjelo, ali majka i kći imale su zamjerke. „Sve je to super; krasno, divno, ali to nije naše“, rekle su Katarina i Jasna. Tu nije bio kraj prigovorima zato što su komentirale i da je bilo premalo svega te da ni okusom nije bilo ništa posebno. Kristini se svidjelo te je rekla: „Osvježavajuće, baš za ljetne dane.“

Na redu je bilo glavno jelo: pohana hobotnica, pire od boba i krumpir-salata, što je poslužio Darkin suprug. „Glavno jelo bilo je nesvakidašnjeg izgleda, ovdje čak po Visu i šire tako nešto ne možeš ni pojesti“, rekao je Ivan, a i Kristini je lijepo izgledalo. No mama i kći ponovno su imale zamjerke. „Pohana hobotnica niti mi izlazi iz okvira, niti ulazi, nemam pojma gdje bih je svrstala“, rekla je Katarina, a Jasna se smijala i dodala da joj okus hobotnice - nije bio hobotnica! Kristina nikad nije jela pohanu hobotnicu, ali njoj se svidjela za razliku od priloga u kojima joj je nedostajalo začina.

Svakome se svidjelo nešto, no Jasni i Katarini baš ništa u glavnom jelu pa je došao red na desert - poširane smokve i mascarpone. Izgledom je Katarini bio u redu, a Ivanu i Kristini se jako svidjelo. „Izgledao je najbolje od svega“, rekao je jedini džentlmen među damama. Mama i kći ponovno su složno komentirale kako ne vole mascarpone. „Da je bila sama smokva u vinu, desert bi mi bio super“, rekla je Jasna.

Kad su se fino najeli, svi su malo zapjevali i zaplesali, a potom je Darka proglasila pobjednika viškog tjedna. Na petome je mjestu Ivan, četvrto mjesto zauzela je večerašnja domaćica Darka, treća je Katarina, druga Kristina, a pobjednica viškog tjedna je Jasna!

A Darka se našla na četvrtome mjestu zbog ovih ocjena: Jasna se odlučila za osmicu zato što joj se nisu svidjeli predjelo i desert, Ivan je dao desetku zato što mu je sve bilo nesvakidašnje i ukusno, Katarina je dala ocjenu osam jer joj se nisu svidjeli glavno jelo i desert, a Kristina je također dala osmicu zato što joj prilozi nisu bili dovoljno začinjeni, a u desertu joj nije bila slatka krema od vanilije.

Mojmira Pastorčić: Moram naći dobro mjesto za moju Ružu 

Ključne riječi

Komentara 1

AN
ANNY
08:28 03.04.2021.

Darka je bila najkreativnija. Nažalost mama i kćer su odigrale svoju igru, kako bi došle do nagrade.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije