Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZVIJEZDE

Najpoznatiji slučajevi osiguranja celebrityja – od dlaka na prsima do cijelog tijela

Celebrity
Foto: PA/Pixsell
1/4
19.12.2018.
u 09:00

Ako slomljena noga ugrožava nastavak karijere nogometaša, polica osiguranja je tu da im nadoknadi dio tih prihoda.

Osiguranje djeluje po jednostavnom principu, štiti ljude od financijskih problema u kojima se mogu naći zbog nesretnog događaja. Ako, primjerice, oštetite automobil ili vam se nešto dogodi na skijanju, vaše će osiguranje ublažiti financijski udarac na novčanik.

Isti princip primjenjuje se i na ljude kojima je njihovo tijelo izvor prihoda – filmske zvijezde, sportaši, glazbeni velikani... Ako slomljena noga ugrožava nastavak karijere nogometaša, što u konačnici utječe na njihove buduće prihode, polica osiguranja je tu da im nadoknadi dio tih prihoda.

Doduše, dok nama totalna šteta na autu predstavlja katastrofu jer ne možemo kupiti novi auto bez pomoći osiguranja, nije pretjerano vjerojatno da će hollywoodskim zvijezdama koji milijun nešto značiti, osim možda dodatnog publiciteta. Teško je reći na temelju čega su procjenitelji došli do ovih brojki, možda su neke i urbane legende, ali evo najpoznatijih slučajeva osiguranja poznatih osoba:

1. Jennifer Lopez – guza – 27 milijuna dolara – J. Lo godinama niječe ovu tvrdnju, pa čak i javno, kod Jamesa Cordena u popularnim "Carpool Karaoke", ali činjenica je da se svako malo pojave informacije u vezi visine osiguranja najpoznatije „guze“ Hollywooda.

2. David Beckham – noge, stopala i prsti na nogama – 195 milijuna dolara – Još dok je igrao nogomet, Beckhamove noge vrijedile su milijune, a očito im vrijednost nije pala ni nakon što je otišao u mirovinu i kao umirovljenik zarađuje modelingom.

Foto: PA/Pixsell

3. Julia Roberts – osmijeh – 30 milijuna dolara – znate onaj osjećaj kada gledate "Zgodnu ženu" i poželite bar na trenutak biti Vivian (osim onog dijela s prostitucijom i besparicom), da svojim zaraznim osmijehom oduševite svakog koga upoznate i da vam se otvore sva vrata u životu. Očito je i Julia shvatila da joj njezin legendarni osmijeh otvara vrata hollywoodskih studija pa ga je za svaki slučaj osigurala.

Foto: PA/Pixsell

4. Tom Jones – dlake na prsima – 7 milijuna dolara – Ako ste mislili da je osiguranje osmijeha Julije Roberts malo čudna stvar, što reći za dlake na prsima? Ipak, robusni velški bariton čitave ih je karijere isticao otvorenim košuljama i bile su dio imidža jednog od najvećih zavodnika svjetskog showbiznisa. Pitajte mame i bake ako nam ne vjerujete.

Foto: PA/Pixsell

5. Bruce Springsteen – glas – 6 milijuna dolara – ne želimo uopće razmišljati o svijetu u kojem The Boss više ne može izvoditi svoje višesatne koncerte, ali ne možemo si pomoći misliti da je netko ipak podcijenio vrijednost glasa koji je prodao preko 135 milijuna albuma i osvojio nagrade Oscar, Tony, 2 Zlatna globusa 20 Grammyja...

6. Keith Richards – srednji prst lijeve ruke – 1,600.000 dolara – još jedan legendarni rock-glazbenik o kojem ima više priča i dogodovština nego što je napisao pjesama. Jedna od njih je da Keithov srednji prst vrijedi više od milijun i pol dolara, a s obzirom na Keithov život i karijeru, mi ćemo reći da se sasvim slažemo s tom procjenom.

7. Mariah Carey – glas i noge – 70 milijuna dolara – uz neizbježan "All I Want for Christmas is You" na radiopostajama svakog prosinca, R&B i pop-diva poznata je po glasu čiji je raspon veći od pet oktava, grandioznim koncertima ali i po ekscentričnom životu i zahtjevima u backstageu. S obzirom na to da njezine jedinstvene visoke note i način pjevanja više uništavaju glasnice na raznim pjevačkim audicijama nego cigarete, Mariah je za svaki slučaj osigurala i sebe.

8. Taylor Swift – noge – 40 milijuna dolara – Osim po svojim pjesmama, Taylor je poznata i po jedinstvenim performansima na pozornici. Ples, pjesma, silne promjene outfita i nastupi nabijeni energijom u kombinaciji s najprodavanijim albumima ovog desetljeća čine Taylor jednom od najpopularnijih pjevačica na svijetu s nogama vrednijim od nekih sportaša.

9. Daniel Craig – cijelo tijelo – 9,5 milijuna dolara – ne znamo je li Daniel odlučio osigurati cijelo tijelo prije čitanja scenarija filmova o Jamesu Bondu ili tijekom snimanja, ali s obzirom na količinu akcijskih scena koje je sam snimio, zasigurno nije požalio.

10. Miley Cyrus – jezik – milijun dolara – zasigurno najpoznatiji jezik nakon dugo godina vladavine Genea Simmonsa. Nakon promjene imidža i odbacivanja lika Hannah Montane Miley je shvatila da joj je jezik postao zaštitni dio svake fotografije pa ga je odlučila i osigurati. Ne znamo u slučaju čega, ali bolje spriječiti nego liječiti. Pa sad vi recite klincima da ne plaze jezik drugima...

Više o osiguranju saznajte ovdje.

Sadržaj omogućio Grawe

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije