Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čudno

Mnogima će zvučati škrto! Kraljica za svaki Božić osoblju daruje isti dar, ovo nitko ne očekuje

Britain's Queen's Elizabeth II Christmas broadcast
Foto: POOL/Reuters/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/8
25.12.2020.
u 20:00

Puding koji je dijelila u palači tradicionalno je naručivala iz Harrodsa, no izvori otkrivaju da se s vremenom prebacila na onaj iz supermarketa Tesco.

Britanska kraljevska obitelj vrlo je tradicionalna te do svojih tradicija drže u svakom trenutku, a za svaki događaj imaju poseban protokol. Iako su nekome možda njihove tradicije čudne, oni do njih drže već desetke godina.

Naravno, ni za Božić nije drugačije pa kraljica i za taj poseban dan ima neobičnu tradiciju - svakom članu osoblja, kojih je oko 1500, daruje uvijek isti dar - božićni puding.

To je isto darivao i njezin otac, kralj George VI., ali i njezin djed, George V. Puding koji je dijelila u palači tradicionalno je naručivala iz Harrodsa, no izvori otkrivaju da se s vremenom prebacila na onaj iz supermarketa Tesco. Uz njega dobiju i božićnu čestitku, a oni s duljim stažem dobivaju i poklon bonove.

Tradicionalni britanski božićni puding slastica je koji se sastoji od grožđica, narančine kore, sušenog voća, tamnog piva, ruma, limuna, jaja, šećera, orašastih plodova i drugih namirnica, a njegova priprema traje satima. Dobro se konzervira pa zaposlenici u njemu mogu uživati i mjesecima nakon Božića.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Stari_Pjer
Stari_Pjer
20:20 25.12.2020.

ovo me šokiralo.... ne zato što ona daruje raji puding, nego.... 1500 služinčadi???? A svatko ima cca (+/-) 2000 funti mjesečno, to je ukupno 3 milijuna funti (NETTO!!!) samo za plaće služinčadi. Ti Englezi su stvarno idioti.

TA
Tajg
22:19 25.12.2020.

Ona dobija neopravdano puno novca od poreznika ,više nego što ih uopće može zaraditi.

FA
fajlpz
20:58 25.12.2020.

Hebo te puding.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije