Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Humanitarna akcija

Meghan Markle pokazala i svoje kulinarske vještine

Foto: Reuters/Pixsell
1/6
17.09.2018.
u 15:15

"Odmah sam se osjetila povezanom s kuhinjom ove zajednice; to je mjesto gdje se žene smiju, tuguju, plaču i kuhaju zajedno", napisala je Meghan u predgovoru knjige "Zajedno: Kuharica naše zajednice" koja sadrži 50 recepata korisnika kuhinje u Islamskom kulturnom centru al-Manaar.

Meghan Markle, britanska vojvotkinja od Sussexa, podržala je humanitarnu akciju kojom se prodajom kuharice pomaže projekt kuhanja u zajednici pogođenoj požarom u tornju Grenfell u kojem je poginula 71 osoba.

Projekt je krenuo prošlog ljeta, kada je jedna žena tražila mjesto za kuhanje za svoju obitelj i prijatelje, nakon nesreće u lipnju 2017. u kojoj je vatra progutala 24 kata socijalnog stambenog bloka u zapadnom Londonu.

Knjiga "Zajedno: Kuharica naše zajednice" sadrži 50 recepata korisnika kuhinje u Islamskom kulturnom centru al-Manaar. Prihodi od prodaje pomoći će da bi se projekt proširio i omogućio da kuhinja radi sve dane u tjednu.

"Odmah sam se osjetila povezanom s kuhinjom ove zajednice; to je mjesto gdje se žene smiju, tuguju, plaču i kuhaju zajedno", napisala je u predgovoru vojvotkinja Meghan, koja je po prvi put posjetila kuhinju u siječnju.

"Miješanjem kulturnih identiteta pod zajedničkim krovom, stvaramo prostor za osjećaj normalnosti u najjednostavnijem obliku. Opća potreba za povezivanjem, odgojem i zajedništvom kroz prehranu, kroz krizu ili radost, nešto je s čime se svi možemo povezati", napisala je Meghan Markle.

To je njezina prva samostalna humanitarna akcija otkako je u svibnju postala članica britanske kraljevske obitelji udavši se za unuka kraljice Elizabete, princa Harryja.

Požar u tornju Grenfell bio je najsmrtonosniji požar u Velikoj Britaniji nakon Drugog svjetskog rata, a vlasti su kritizirane da su kasnile u osiguranju trajnog smještaja za preživjele.

Pogledajte zbog kojeg detalja se javila sumnja da je Meghan Markle trudna

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije