Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trofejni koncert

Mayales fenomenalnim nastupom 'zatvorili' koncertnu godinu na vrhu

Foto: Saša Međimurec
1/18
29.12.2017.
u 16:34

Koncertom u prepunom Katranu Mayales su u četvrtak na najbolji mogući način proslavili uspjeh aktualnog albuma "Simbol za Sunce" koji je završio na vrhovima godišnjih popisa kritičara, potvrdivši ga pred oduševljenom publikom

Kako bolje završiti čudnu godinu punu loših vijesti nego s antidotom; odličnom i čudnom glazbom?

Koncertom u prepunom Shock Show Industry​​​​ Mayales su u četvrtak na najbolji mogući način proslavili uspjeh aktualnog albuma "Simbol za Sunce" koji je završio na vrhovima godišnjih popisa kritičara, potvrdivši ga pred oduševljenom publikom. Trofejni koncert održali su u proširenoj postavi od osam članova, s pridruženim producentima Jurom Ferinom na synthesizerima i Pavlom Miholjevićem na gitari, što je proizvelo sjajan svirački učinak koji sam zadnji puta čuo na koncertu Radioheada u Firenzi prošlog ljeta ili na nastupu Noela Gallaghera iz Oasis u Zagrebu.

Doista nije šala, u devedeset minuta nastupa kroz 17 pjesama - od kojih 12 s novog albuma, znači čitav CD minus dva kraća instrumentala - Petar Beluhan na vokalima i Vlado Mirčeta - jedan od najboljih domaćih gitarista i aranžera, čitaj kompletnih glazbenika čiji su besprijekoran svirački arsenal i paleta zvukova ravnopravni Jonnyju Greenwoodu iz Radioheada i Georgeu Harrisonu iz Beatlesa - spojili su sofisticirani psihodelični (s)udar novih pjesama s pop-senzibilitetom hitova Roadie, Virtual Baby - te ranijim Jučer je teško, Brundaj Joško, Ti dobro znaš i Još te uvijek mogu - u svirci koja je maestralno povezala utjecaje Beatlesa, Bowieja i ostalih, kako se to i radi u postmodernističkom svijetu.

Ali na originalan i samosvojan način. Kao da smo u Londonu, Berlinu ili Amsterdamu, Mayales sa suradnicima u sjajnom bendu godinama i albumima svjedoče da kreativnost, naravno, ne poznaje granice i da se mogu mjeriti sa svjetskim vrhom. Uz nedavni nastup Gorana Bareta i Majki u Saxu s novim pjesmama, upravo je ovo ukazanje Mayalesa - završeno općom zabavom s Virtual Baby i Danas smo happy - potvrdilo da su klubovi najbolje mjesto i inkubator za artističke pomake i intimna slavlja, mada u oba slučaja ne treba sumnjati da ćemo ih uskoro vidjeti u velikim dvoranama i s novim nagradama u rukama.

S ovakvim koncertom i partyjem doček Nove godine je obavljen, barem što se tiče glazbe. Sad ostaju samo banalne zabave po trgovima, pa s obzirom da je ovakav raskoš neponovljiv, 31. prosinca ostanite kod kuće s omiljenim društvom, rodbinom i kućnim ljubimcima i uživajte uz album Simbol za Sunce.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije