Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eurosong

Maturantica u običnoj haljini pobijedila je tradiciju kiča

LEna Eurosong
Foto: Pixsell
1/6
30.05.2010.
u 18:00

Njemica Lena pobijedila je i bez scenskih orgija, u crnoj minihaljini, ali zlobnici se pitaju što je u toj pjesmi njemačkoga. Drugi se zezaju: prije Nena, sada Lena

Ne nazivaju svi svjetski mediji uzalud 19-godišnju Njemicu Lenu Mayer-Landrut “wunderkindom” iz Hannovera! Doslovce anonimna do nastupa na Eusongu 2010., na kojem je preksinoć u Oslu nadmoćno pobijedila, Lena je na više načina “čudo”.

Balade za gay navijače

Njezinoj mladoj ljepoti i opakoj samouvjerenosti preksinoć nije trebalo više od dobre šminke i “obične” crne minihaljine da skupi najviše bodova. Za razliku od nekih drugih pjevača, nije ih dobila iz političkih dobrosusjedskih razloga ili zakopavanja ratne sjekire, kao u slučaju ritualne razmjene bodova između BiH i Srbije.

Nastup srbijanskog pjevača Stankovića udružio je njegovu neodređenu spolnost i glazbenu reciklažu Gorana Bregovića. “Kaman, ovo je Balkan”?! Ma dajte...

U glazbenom pogledu Eurosong je izgledao kao da je netko sjekirom prepolovio repertoar na balade i ostale pjesme. Jasno je da su balade lomile ženska i gay srca, jer su ih zavodnički interpretirali prezgodni momci. Izraelac Harel Skaat bio je najljepši, i najbolje odjeven, k tome. Traperice, fina bijela košulja i sako, dobitna mu je formula. Bolja od “gitaroseksualca” Toma Dica iz Belgije, odjevenog u plavu košuljicu i prsluk, dok zavodi gitaru pjesmom “Ja i moja gitara”.

Turci i Rumunji kuže art

Mnoge su zvijezde igrale na modni “ziher”. Primjerice, Safura iz Azerbajdžana u haljini mini i maksi dužine s nijansama ljetne modrine. Puno je uzbudljivija bila haljina “nude-looka” Ukrajinke Alyoshe, grafički dokrajčena crvenim vrpcama. Bilo je to blizu art-mode i kostimografije kakvu su na scenu dovukli sjajni Rumunji, pa i Turci, a promašila ju je Moldavka Olia Tira.

No, sve je to puno bolje od nebuloznog miksa etničkog vizuala, plemenske energije i dodira trendovske mode kakav su pokazali “prčeviti” Grci. Ali, upalilo im je.

Irkinja Kavanah i Islanđanka Hera Bjork tako dobro pjevaju da postaje svejedno kako su odjevene. Golema Bjork izgledala je poput vulkana koji je umjetnik Christo omotao tonama crvene svile. Koga briga!

Ključne riječi

Komentara 47

OB
-obrisani-
19:10 30.05.2010.

\" Za razliku od nekih drugih pjevača, nije ih dobila iz političkih dobrosusjedskih razloga ili zakopavanja ratne sjekire, kao u slučaju ritualne razmjene bodova između BiH i Srbije.\" u bih je trećina stanovnika srpske nacionalnosti.

Avatar B
B
19:12 30.05.2010.

eurovizija je smeće...

OB
-obrisani-
19:01 30.05.2010.

pobjedila a jedva su je nagovorili da postane \"pjevacica\", nikad nije bila pjevacica i nije se nikad ni mislila bavit pjevanjem, od nule na tron, u maksimalno kratkom vremenu, naravno da je sad sve drugacije nego prije i bila bi luda da ne proba i pokupi lovu, koju joj nude sad na svakom koraku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije