Naslovnica Showbiz TV

Mate Janković djecu iz Dječjeg sela učio peći božićne kolače

Uz člana žirija, još jednu humanitarnu akciju za pomoć djeci s posebnim potrebama pokrenuo je i bivši natjecatelj Vedran Beg. U pripremanju 10.000 kanapea Vedranu su pomogli pobjednik Šime Sušić i još osmero kolega
09. prosinca 2011. u 17:56 0 komentara 2 prikaza
Masterchef
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Veselje, zabava, igra i učenje trajali su puna dva sata, rekao je kuhar Mate Janković, koji je 11 štićenika SOS Dječjeg sela Hrvatska učio spravljati božićne kolače u gastroakademiji u Zagrebu.

Osjećaj ljubavi i topline

Djeca su od člana žirija prve sezone showa “Masterchef” naučila osnove pečenja i kuhanja, a Mate je pokazao i mnogo strpljenja dok je svojim malim učenicima objašnjavao neke kulinarske trikove. Osim kuhanja, mališani bez roditelja i roditeljske skrbi naučili su i izrađivati mirisne sapune. To ih je dodatno razveselilo i podarilo im osjećaj ljubavi i toplog okruženja.

– Vidio sam oglas da traže učitelja i odmah sam se prijavio. Divno je raditi s djecom i veseli me što im prenosim znanje – rekao je natjecatelj prve sezone showa Vedran Beg. Konobar iz Koprivnice sad je učitelj kuhanja u Obrtničkoj školi Koprivnica.

Kuhali i ‘mastechefovci’

Prošli je tjedan u predvorju škole organizirao humanitarnu akciju. Pozvao je još devet kolega iz Masterchefa. Pobjednik showa Šime Sušić, Srđana Jevtić, Željana Ančić, Nastasja Fišter, Marko Gajski, Ljubo Matulin, Matija Nikolić, Robert Žmire i Davor Šreng pomogli su mladim kuharima pripremiti i prodavati 10.000 kanapea te kolača. Novac od prodaje donirali su djeci s posebnim potrebama uključenoj u program školovanja za mlade pomoćne kuhare u njihovoj školi.

– Bio je velik odaziv građana Koprivnice koji su umjesto 10 davali i po 100 kuna za jedan kolač. Drago mi je da u blagdansko vrijeme pomažemo onima kojima je najpotrebnije – kaže Beg. Nada se da će se i njemu jednom ostvariti božićna želja, a to je da otvori bistro s organskom hranom.

Elipso

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.