Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večera za 5 na selu

Marina je svojim gostima servirala juhu i kao pribor im je dala slamke, a Kristijan je pobjednik ovog tjedna

Foto: RTL
1/7
10.12.2022.
u 00:09

Juha je svima bila fina, pojeo ju je i Jure koji ne voli bundeve, u glavnom jelu svima su tikvice bile najzanimljivije, a kolač se svidio cijeloj ekipi.

U posljednjoj ovotjednoj 'Večeri za 5 na selu' iz Karlovca i okolice domaćica je bila Marina, koja je kandidate ugostila u mjestu Tušilović. Gostima je pripremila predjelo naziva Narančasta bara, glavno jelo Ježeva kućica i desert Po šumi širom. Juha je svima bila fina, pojeo ju je i Jure koji ne voli bundeve, u glavnom jelu svima su tikvice bile najzanimljivije, a kolač se svidio cijeloj ekipi. Ipak, Marina je osvojila bod manje od Kristijana, koji je pobjednik karlovačkog tjedna! 

Dečki su uz pjesmu stigli i kod Marine, koja ih je čekala s medicom, orahovcem te likerima od borovih iglica, maline i mente. Zahvalila je svojim mušketirima što joj je bilo tako lijepo ovih dana i rekla kako bi sve ponovila, a potom su nazdravili za nastavak druženja. „Aperitiv je bio fin, nikad nisam pio liker od borovih iglica“, rekao je Robert, Kristijanu je isto bio odličan, a Jure je pohvalio orahovac. Marina je prvo poslužila juhu od bundeve i gostima rekla kako se cijeli tjedan provlači priča oko pribora tako da je željela da juhu piju na slamku. „Probao sam svašta, ali juhu na slamku - nisam“, rekao je Robert, koji je ipak jeo žicom i dodao da je to bila prava domaća juha. Kristijanu je bila neslana, Marijo je prvi put probao takvu juhu i rekao da mu je bila predobra, a Jure je još jednom naglasio da ne voli bundeve te dodao:

„Pojeo sam zbog toga što volim sve na žlicu.“ Pureće odreske uz punjene tikvice i rižu Marina je poslužila za glavno jelo. „Tikvice su mi bile zanimljive, bile su mi fine iako nisam dokučio s čim su bile punjene“, rekao je Robert koji inače smatra da su tikvice dosadne. Kristijanu su se također svidjele, no meso mu je bilo suho i neslano. „Rekao bih da je ovo večeraš bila dijetna hrana, što nam je čak i odgovaralo na kraju tjedna“, zaključio je Jure.

 Za kraj druženja Marina je poslužila kolač od kestena i čokolade. „Inače ne volim slatke kolače, ali ovo je bilo baš taman, prva liga“, rekao je Robert domaćici za stolom, a svi su mu zapljeskali što je prvi počeo pričati. „Okus deserta bio mi je fantastičan, nije bio presladak“, rekao je Kristijan, a Jure dodao: „Bila su puna usta, topi se u ustima, a i volim kesten.“ 

Nakon poklona koje je napravila za svoje dečke stigao je 15-godišnji Stjepan, prvak Hrvatske u svojoj kategoriji na harmonici, koji je oduševio goste. Marina je pročitala poredak - Marijo je završio na petome mjestu, Jure na četvrtome, Robert je bio treći, a Kristijan je pobjednik tjedna! „Jako sam pod dojmom, iznenađen sam i sretan!“ rekao je pobjednik koji će od nagrade organizirati i feštu za ekipu. Sljedeći tjedan uživat ćemo u istarskim jelima - od ponedjeljka do petka od 20.15 sati u novim epizodama 'Večere za 5 na selu'.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije