Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tena Nemet Brankov

Mama i tata inzistirali su da se ne bavim glumom

16.08.2016., Split - Glumica Tena Nemet Brankov.  Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/2
01.09.2016.
u 06:45

Iako protiv volje svojih roditelja, do 22. godine već je ostvarila glumačku karijeru, a za ulogu u "Trampolinu" dobila je i Zlatnu arenu u Puli

Sreći, kaže Tena Nemet Brankov, pripada velik dio zasluga što je još dok je studirala dobila ulogu u predstavi, zatim u seriji i filmu, a mi moramo dodati da je za to zaslužan i njezin talent, što je struka potvrdila Zlatnom arenom koju je u srpnju osvojila u Puli za najbolju sporednu ulogu u filmu “Trampolin”.

Trčanje joj gore od golotinje

U filmu Zrinke Matijević glumi maturanticu Niku koja poput većine tinejdžera proživljava razne krize.

– U Nikin lik ubacila sam dio sebe iz tinejdžerskih dana, a i Zrinka mi je razgovorom pomogla u kreiranju lika. To što je Nika u filmu izbrijala glavu i ima piercing moja je zasluga, nekako sam htjela bar na taj način ostvariti sve što nisam uspjela u toj dobi – kaže 22-godišnja Tena. Scene skidanja i seksa u “Trampolinu” nisu joj predstavljale problem i zahvaljujući kolegi Igoru Kovaču i jednom pelinkovcu za hrabrost odradila ih je bez problema.

U Gavelli, u kojoj su joj radili tata i mama, je stipendistica i ondje se osjeća zaštićeno

– Puno teže i zahtjevnije bile su mi scene trčanja na Savskom mostu. Na 40 stupnjeva pretrčala sam cijeli most toliko puta da sam mislila da ću umrijeti – govori kći pokojnih glumaca Marine Nemet i Slavka Brankova. Oboje su preminuli od posljedica teške bolesti, Brankov 2006. godine, a Marina Nemet 2010. U Gavelli, kazalištu u kojem su oboje radili, i Tena je imala svoj debi u predstavi “Fine mrtve djevojke”, kamo je došla kao zamjena za Ivanu Roščić

Sada je Gavellina stipendistica. – Gavella za mene nosi puno uspomena još iz djetinjstva i zbog mojih roditelja, koji su tamo glumili, bilo je malo melodramatično kad sam dobila ulogu. U tom se kazalištu osjećam kao vučić u čoporu, svi me štite i paze – kaže Tena i dodaje da se veseli jeseni u Gavelli jer sudjeluje u predstavi koju priprema redatelj Vuk Torbica. Želju da postane glumica imala je odmalena što nije oduševilo njezine roditelje.

– Znali su kakav je posao gluma i pokušavali su me odgovoriti. Doduše, tata se nije toliko protivio, ali mama je baš odbijala tu zamisao. Zato su me upisivali na svakojake aktivnosti, ali nikada nisu pristali da statiram kao dijete u nekoj predstavi niti su me upisali u dramsku radionicu ZKM-a. Tek u četvrtom srednje upisala sam se sama u ZKM jer sam bila sto posto sigurna da ću biti glumica – prisjeća se Tena. Kaže da je kolege glumci s roditeljima uspoređuju po fizičkoj sličnosti, ali ne i po glumačkim karakteristikama.

– Kažu da sam miks mame i tate, ali da sam povukla malo više mamine fizionomije. Karakterno sam svoja, ne nalikujem nijednom od njih. Dosta sam tvrdoglava i uporna i to je mama često isticala, jer sam uvijek morala ostvariti ono što zacrtam pa makar glavom išla kroz zid – kaže.

Vjerna podrška

Dečko glumac Roko Sikavica i baka Slavica Nemet velika su joj podrška i iskreni kritičari. Roko je pogledao “Trampolin” i seriju “Nemoj nikome reći” u kojoj Tena glumi tinejdžericu, dok baka još nije dala svoj sud o unukinoj ulozi Nike.

– Baka prati sve što radim, ali nije još stigla pogledati “Trampolin”. Bojim se njezine reakcije jer se sjećam kako se s mojom mamom svađala oko njenih golišavih scena, ali nadam se da sa mnom neće voditi takav razgovor – zaključuje kroz smijeh.

>> 'Jako mi je drago što kultura vožnje biciklom postaje popularna i kod nas'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije