Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljubav gitarista i pjevačice

Lijepa Lara otkriva tajnu uspjeha: 'U pjesmama prekidamo, a u životu se volimo'

Lara Antić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
29.07.2016.
u 08:40

Grupa Bang Bang lani je dobila Porina za najboljeg novog izvođača. Uskoro ih očekuju nastupi na festivalima u Šibeniku i Brodu

Čuveno pravilo da ljubav i posao ne idu skupa očigledno ne vrijedi u slučaju zagrebačke grupe Bang Bang. Lanjski dobitnici Porina za najboljeg novog izvođača većinu svojih pjesama mogu zahvaliti ljubavi između gitarista i autora Hrvoja Prskala (33) i pjevačice Lare Antić (31) .

– Hrvoje i ja prvo smo bili prijatelji pa se dogodila ljubav, a tek onda posao. Znamo se 12, a u vezi smo pet godina.

Naša tajna? Pa vjerojatno je u tome što je on moj prijatelj, partner, kritičar, učitelj i podrška, a vjerujem da sam i ja njemu. Jednostavni smo ljudi, po nekim pitanjima posve različiti, ali pronašli smo nešto što možemo raditi zajedno, a to je glazba. Naše pjesme nisu baš autobiografske. Rekla bih da u pjesmama prekidamo, a u životu se volimo – kaže Lara.

Sve polazi od publike

Iako je rođena Zagrepčanka, Larini su roditelji Dalmatinci. Tata joj je Šibenčanin pa je za Krešimirov grad vežu lijepe uspomene. Stoga se veseli što će ove godine grupa Bang Bang prvi put nastupiti na Festivalu dalmatinske šansone. U prvoj večeri izvest će duet s Markom Toljom, dok je natjecateljski dio u drugoj večeri rezerviran za pjesmu “Prijezir”.

– Odgovara mi šibenski mentalitet. Njihova izravnost, ležernost i duhovitost koji su specifični. Naravno, tu je i ljepota samog grada koja me svaki put iznova očara. U zadnje vrijeme često se spominje moja veza sa Šibenikom, ali ja bih svakako istaknula i vezu s Dubrovnikom. Po majčinoj strani nosim dubrovačke korijene. Duhom posve različit od Šibenika, Dubrovnik je grad u kojem sam prvi put zaplivala, zapjevala i prvi put se zaljubila. Vjerujem da su me upravo ta dva grada te moji bake i dide, s kojima sam provodila dosta vremena kao dijete, učinili ovakvom kakva sam danas. I na tome sam im jako zahvalna. A Zagreb je moj dom, grad u kojem živim, ljubim i u kojem radim ono što najviše volim – dodaje Lara. Uspjeh preko noći nije promijenio članove grupe Bang Bang. Ono što ih najviše veseli, kaže Lara, nastupi su pred publikom.

– U našim nastupima sve polazi od energije i komunikacije s publikom. Nekad nas ta energija dovede i do ludih koreografija. S publikom smo uvijek imali pozitivnih iskustava. Nije bilo situacija da me netko pokušao šarmirati. Ljudi su uglavnom zadovoljni našim nastupom i imaju nam potrebu čestitati. Tu i tamo dobace i neki kompliment i meni i dečkima – kaže Lara.

Nedostaje mi novinarstvo

Nakon nastupa na festivalima u Šibeniku i CMC 200 u Slavonskom Brodu, Lara i Hrvoje najesen će se i vjenčati.

– Iskreno, još nismo ni počeli planirati. Zapravo, plan je da nema plana. Ne želimo da nam taj dan prođe u stresu i trčanju. Voljeli bismo da to bude skroman, intiman događaj za najbliže prijatelje, kumove i obitelj, a nakon toga ćemo svi skupa tulumariti. A budući da su nam prijatelji većinom glazbenici, bend za tulum smo dogovorili – kaže Lara koja će potom razmišljati i o majčinstvu.

– Volim djecu i često se ulovim da razmišljam o tome. Ne bojim se tog trenutka ni tih obveza. U životu sam naučila da ne valja puno planirati. Vjerujem da će dijete doći kada najmanje budemo očekivali, a sve ostalo posložit će se točno onako kako bude trebalo – kaže svestrana Lara, inače diplomirana novinarka. Iako je radila u medijima, trenutačno je posvećena samo glazbi.

– Nedostaje mi novinarstvo koje propituje, tumači i vrednuje glazbeno-scenski izričaj. Političko novinarstvo nikad nije bilo moj izbor. Nakon rada za portale i televiziju rado bih se okušala na radiju. Naravno, ako za to bude prilike i vremena – kaže Lara, koja i glumi.

– Nakon četiri pokušaja upisa na ADU odlučila sam se educirati na nekom drugom mjestu. Studio Kubus i Bacchaboundus dali su mi odlične temelje za glumu i pjevanje. Lani sam glumila jednu od glavnih uloga u mjuziklu “Legenda Ružice grada” u kazalištu Komedija, a ove godine dobila sam poziv za povijesni mjuzikl čija se premijera očekuje u prosincu. Gluma je moja velika ljubav i, kad god sam mislila da je vrijeme da se udaljimo jedna od druge, ona bi opet našla način da me uvuče u svoj svijet – zaključila je Lara.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije