Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Dubrovniku

Legendarni glazbeni urednik Hrvatskog radija Miljenko Jelača preminuo je u 77. godini

Facebook
02.07.2022.
u 16:04

Slušatelji u Dubrovniku posebno će ga pamtiti po riječima ohrabrenja koje im je upućivao tijekom Domovinskog rata.

Dugogodišnji glazbeni urednik Radio Zagreba i Radio Dubrovnika, glazbeni kritičar i pravnik Miljenko Jelača umro je u Dubrovniku u 77. godini života, objavila je Hrvatska radio televizija. Šezdeset je godina radio na Hrvatskom radiju i u tom razdoblju ostavio je značajan trag u eteru kroz kultne emisije Radio Zagreba - glazbenu Po Vašem izboru, Taxi za Babilon, Dobro večer Beti, Muzički automat i mnoge druge.

Na Radio Dubrovniku uređivao je dugovječne emisije Diskoteka 7 i Ozvučena povijest rock'n rolla, a šesnaest je godina radio je kao glazbeni kritičar. Slušatelji u Dubrovniku posebno će ga pamtiti po riječima ohrabrenja koje im je upućivao tijekom Domovinskog rata. Na Radio Zagrebu Jelača je kao diplomirani pravnik bio šef Kadrovske, a potom i Pravne službe, s posebno interesom za intelektualno vlasništvo, autorska i srodna prava. Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković uputio je riječi sućut obitelji Miljenka Jelače.

- Gospara Miljenka pamtit ćemo ga kao radijsku legendu, jedinu osobu u Hrvatskoj koja je na Hrvatskom radiju, nekadašnjem Radiju Zagreb, radio i stvarao punih šezdeset godina. Paralelno, radio je i kao pravni stručnjak opredijeljen za autorsko pravo što je bilo blisko njegovoj strasti prema radiju. Posvećenost radiju dovela ga je i poslovno u Dubrovnik gdje je zasnovao obitelj i gdje su ga prigrlili Dubrovkinje i Dubrovčani svih generacija slušatelja Radija Dubrovnik, a pamtimo ga i kao jedan od glasova reportera Domovinskog rata kad je uloga lokalnog radija i poznatog glasa bila ne samo informacija, nego i nenadoknadiva utjeha u nevolji. Na tome smo mu neizmjerno zahvalni - istaknuo je Franković. 

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
20:45 02.07.2022.

Kakav je bio pravnik? Ne znam. Kakav glazbeni urednik? Vrlo dobar (slušao sam ga desetljećima ). Kakav je bio čovjek? Pomalo težak i zahtjevan .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije