Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz TV

Kakva čast! Serijal Paule i Đele Jusića dobio međunarodno turističko priznanje

Dokumenarni serijal 'Bajkovita Hrvatska' dobitnik međunarodne turističke nagrade: "GOLDEN INTERSTAS – For Exellence 2019“ zbog iznimnog doprinosa promociji turizma Hrvatske.
16. studenoga 2019. u 11:36 1 komentara 501 prikaza
Foto: Facebook
Pogledajte galeriju 1/2

Sinoć je u Solinu održano svečano uručenje međunarodne turističke nagrade 'GOLDEN INTERSTAS – For Exellence'2019' koja je završila u rukama Paule i Đele Jusića, autora HRT-ovog serijala 'Bajkovita Hrvatska'.

 Dokumentarni serijal nagradu je dobio za “vrhunska profesionalna postignuća serijalom, time i izniman doprinos promociji turizma Hrvatske”

kemal monteno Reakcije na objavu Montenovih Đelo i ja smo u tu priču ušli čista obraza i mirne duše. Kemica bi bio ponosan

Dokumentarni serijal „Bajkovita Hrvatska“ obuhvaća bogatu hrvatsku kulturnu, sakralnu i prirodnu baštinu. U svakoj epizodi opisuje pojedinu temu i lokaciju, najznačajnije podatke i zanimljivosti. Na vrlo neformalan način, u kratkoj formi sa zanimljivim pričama prikazuju se ljepote određene teme, a sadržaj je prilagođen svim uzrastima, od djece, školaraca, pa sve do umirovljenika.

Tereza Kesovija Tereza Kesovija: Sada je još teže biti umjetnik jer vladaju mediokriteti. Što si prosječniji, to si veća faca

"Sjajan i rado gledani serijal, koji na impresivan i vrlo kreativan način prikazuje vrijednosti Hrvatske, prezentirajući lokacijske vrijednosti i svu krajobraznu-prirodnu ljepotu. Ističe se bogatstvo kulturnih, sakralnih, povijesnih, baštinskih, tradicijskih autohtonih vrijednosti i običaja. Time je ovaj projekt prepoznat kao vrhunski dokumentarni serijal u promicanju svih vrijednosti i potencijala, i kao Top prezentacija destinacijskih lokaliteta Hrvatske. Pridonoseći ovim unapređenju ukupnog hrvatskog turizma, približavajući ga prvenstveno domaćem gostu, značajan je doprinos i ukupnoj prepoznatljivosti i brendiranju turističkog proizvoda Hrvatske u svijetu", ističe se u obrazloženju Povjerenstva.

- Hvala Vam što ste prepoznali naš trud i našu ljubav prema najljepšoj zemlji na svijetu, a i što ste nam dali poticaj i zadatak da sa svakim sljedećim projektom moramo nadmašiti sami sebe! - poručio je bračni par Jusić nakon uručenja nagrade. Cilj serijala je upoznati različita mjesta i građevine koje su nastajale kroz povijest na našem tlu, uz poneku manje poznatu zanimljivost i podatak. Svaka pojedinačna epizoda od njih 120, traje 6 minuta i na neki način predstavlja video razglednicu u kojoj ćete saznati osnovne i manje poznate činjenice i slikom otputovati u sve krajeve Hrvatske.

 | Autor : Facebook/RTL Foto: Facebook/RTL

 

iz školskih dana
Možete li prepoznati koji se poznati Hrvat nalazi na fotografiji iz 1978.?
UHVATI BIORITAM
Koji kronotip posjedujete? Upoznajte se s ovim unutarnjim satom koji trebate slušati