Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SOUNDTRACK ZA ŽIVOT

Josipa Lisac i Hladno pivo 
u potrazi za pjesmom života

02.12.2017.
u 23:08

Za suradnju na pjesmi o čovjeku koji cijeli život traga za pravom pjesmom ime Josipe Lisac nametnulo se kao prvi i jedini izbor

Fotografija na društvenim mrežama na kojoj su Josipa Lisac, Mile Kekin i producent Denis Mujadžić Denyken najavila je zanimljivu novu suradnju.

Dugo priželjkivana suradnja

Naime, Hladno pivo, jedan od najvećih rock-bendova na našim prostorima, snimio je pjesmu s legendarnom pjevačicom Josipom Lisac. Riječ je o poznatoj pjesmi Hladnog piva “Soundtrack za život” koju je svojim nevjerojatnim vokalom u novoj verziji začinila Josipa Lisac. Frontman Mile Kekin rekao je da nije bilo dvojbi pri odabiru osobe koja će surađivati na novoj inačici pjesme. Riječ je o pjesmi koja govori o osobi koja cijeli život traži onu pravu pjesmu i koja je cijeli život posvetila glazbi. Našem bubnjaru prva je pala na pamet Josipa Lisac kada smo razmišljali koga bismo mogli pozvati za suradnju. Svi smo se odmah složili! Josipa upravo to čini svojim životom – cijeli je posvetila glazbi. Pozvali smo je i ona je zablistala i dala joj neku novu dimenziju. Publika će sada imati priliku čuti kako ta neobična kombinacija zvuči – otkrio nam je Mile Kekin. Kekin priznaje da je riječ o suradnji koju su dugo priželjkivali.

Spot je u pripremi

– Prije nekih desetak godina Josipa Lisac pozvala nas je na svoj koncert u Tvornici gdje smo nastupali upravo s pjesmom “Soundtrack za život”. Ona nam tada pomogla s tom pjesmom pa smo je odlučili pozvati u studio kada smo je išli ponovno snimati, da razradimo kako to treba zvučati. Ispalo je fantastično, a po reakcijama ljudi mislim da smo baš pogodili pravu osobu za tu pjesmu. Ona je dramatična i energična upravo kakva je i Josipa. Spot je u pripremi, a u objavu će ići poslije Nove godine – rekao je Kekin. Takav plan odgovara i našoj glazbenoj divi Josipi Lisac koja ima prilično gust raspored idućih tjedana. U četvrtak navečer proslavila je 50 godina glazbene karijere i 25 godina održavanja koncerata pod nazivom “U čast Karlu Metikošu”. Tom prigodom predstavila je i svoj novi album “Posve slobodna (suradnja i etno)” na kojem se nalaze neke od njezinih najboljih suradnji među kojima su “Kao mir” s grupom Boa, “Rušila sam mostove od sna” s Dinom Dvornikom, ali i novije – “Vino noći” s Nenom Belanom & Fiumensima. – U tih 50 godina meni su apsolutno najljepši muzička suradnja i život s Karlom Metikošem. On je za mene napisao najljepše pjesme koje žive i danas. To su najljepši trenuci, na to sam ponosna – izjavila je Josipa. U prosincu priprema i dva koncerta “U čast Karlu Metikošu”. Bit će to zasigurno večer za pamćenje svima koji su uspjeli kupiti ulaznice, večer kojom će Josipa zaokružiti svojih sjajnih 50 godina karijere.

Komentara 3

Avatar ilija.pravednik
ilija.pravednik
09:13 03.12.2017.

neš ti pjevača..

ST
stomugromova
20:19 03.12.2017.

Čuvaj se ti ovog pritaajenog čede koji nije naš i koji je izgubio95-e.

TH
thekurcula
23:34 02.12.2017.

Josipa, nešto najbolje što je hrvatska (sub)kultura iznedrila u drugoj polovini XX veka na muzičko-estradnom planu! Kraljica!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije