Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
progovorio o politici

Izbjegavao je to tri desetljeća: Oliver je 2017. godine dao intervju za jedan srpski medij, evo što je tada rekao

Prošlo je 4 godine od smrti  Olivera Dragojevića
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/8
08.08.2022.
u 19:29

Naime, poznato je da Oliver Dragojević tri desetljeća nije htio nastupati u Srbiji, a nije davao ni izjave ni intervjue za tamošnje medije. Ipak, 2017. godine otvorio je dušu za srpski Nedjeljnik.

 Nakon što je mnoge uzrujala vijest da je srpski kolumnist i urednik Filip Rodić na grobu Olivera Dragojevića ostavio knjigu zločinca Slobodana Miloševića, te sve to objavio na Facebooku uz slike s Jadranskog mora gdje je provodio ljetni odmor, prisjetili smo se jednog intervjua koji je Oliver dao za srpske medije.

Naime,  poznato je da Dragojević tri desetljeća nije htio nastupati u Srbiji, a nije davao ni izjave ni intervjue za tamošnje medije. Ipak, 2017. godine otvorio je dušu za srpski Nedjeljnik.

U razgovoru s urednikom Nedjeljnika Brankom Rosićem razgovarao je o politici i glazbi, o Hajduku i Titu. Pjevač je rekao kako ga politika nikada nije zanimala jer je to pokvaren posao.

– Mene su svake godine zvali kad su birali Vladu, zovu me zbog politike iako dobro znaju da me ne treba zvati jer to ne volim – rekao je Oliver. Ispričao je i kako se njegova mama odlučila dati mu baš ime Oliver i zašto je njegov brat dobio ime Aljoša. – Moja mama je poznavala ljude koji su se bavili čitanjem i pisanjem, pa ih je pitala za savjet. Za pokojnog brata rekli su neka se zove Aljoša – to je za Istok i ako ostanu Rusi, a u slučaju da dođe do sr..., neka da drugome sinu zapadno ime, pa sam ja dobio ime – Oliver. Tako smo dobili imena u doba hladnog rata – ispričao je tada. 

Podsjetimo, Filip Rodić je, kako pišu 24sata, između ostalog, posjetio grob Olivera Dragojevića u Veloj Luci i ostavio knjigu 'Godine raspleta' Slobodana Miloševića, zbirku njegovih govora. Slikao se i na brodu, a objavio je i fotografiju iz Jasenovca i to samo nekoliko dana nakon što je Vučiću Hrvatska zabranila dolazak. Situaciju je kasnije komentirala i Oliverova udovica Vesna Dragojević.  

Komentara 11

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
21:50 08.08.2022.

Oliveru i Miši svaka cast. Ostalima figa.

DU
Deleted user
22:06 08.08.2022.

Svaka cast Oliveru sto se nije upleo u politiku, za razliku of Borisa Dvornika.

DU
Deleted user
22:40 08.08.2022.

Dosljednošću i vjerodostojnošću, u svojim uvjerenjima, izjavama i, posljedično, ponašanju, ne može se pohvaliti veliki broj ljudi, ali, Bogu hvala, ima ih. Imati karakter i obraz je hvalevrijedna osobina. Uz sve pritiske i napasti u ovozemaljskom životu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije