Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otvoreno o životu

Ivana Paradžiković progovorila o smrti oca i traumama iz izbjeglištva

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/5
18.12.2019.
u 09:20

Kazala je da se kao dijete u Vojvodini uvijek borila za druge, a prisjećajući se traume koju joj je prouzrokovalo izbjeglištvo u Njemačkoj osjeća se kao da se uvijek mora dokazivati djeci koja su je tamo podcjenjivala i rugala joj se.

Urednica 'Provjerenog' Ivana Paradžiković progovorila je o svojim iskustvima u izbjeglištvu, ali i smrti oca, za koju kaže da ju je oblikovala kao osobu. 

U intervjuu za Story kazala je kako ju je uvelike obilježilo razdoblje izbjeglištva. 

- Okusila sam kako je kada te promatraju samo na temelju vanjštine - kazala je Ivana i dodala da su njezini roditelji izgubili sve u 33. godini i nikada nisu htjeli moliti za pomoć. 

- Znalo se dogoditi da ujutro nemaju za kruh i zbrajale su se žute lipe, ali bili su toliko ponosni da nikad nisu htjeli moliti za pomoć - otkrila je.

Kazala je da se kao dijete u Vojvodini uvijek borila za druge, a prisjećajući se traume koju joj je prouzrokovalo izbjeglištvo u Njemačkoj osjeća se kao da se uvijek mora dokazivati djeci koja su je tamo podcjenjivala i rugala joj se

Ivana se osvrnula i na život s ocem koji je preminuo nekoliko dana prije no što je počela voditi večernje vijesti. Kad je bila mala, živjeli su u Vojvodini, a onda su dospjeli u izbjeglištvo te su morali živjeti u samostanu - cijela obitelj u jednoj sobi.
Ispričala je kako je prije no što je počela raditi u bolnici Jordanovcu ocu čitala vijesti nakon što je dovršila satove govornih vježbi.

- Bilo mi je jako teško kad je umro, ali svi ti trenuci natjerali su me da obrišem suze, stisnem zube i idem dalje.

Pogledajte koji su glumci i voditelji umrli na snimanju:

Ključne riječi

Komentara 15

HT
horvat.t
10:17 18.12.2019.

Zanimljivo... samo nije mi jasno tko ju je protjerao iz Vojvodine i zašto...... mora da su ustaše.... ili svemirci jer tamo nije bilo rata, svi su miroljubivo bacali cvijeće na tenkove koji idu za Vukovar i pevali brenine pesme….

DO
domxerex
10:48 18.12.2019.

Ma je li moguće da su je protjrali baš otamo gdje živi taj divni nebeski narod. Pitajte autora i urednika i oni će vam reći da to sigurno nisu oni naporavili. Vidite da nigdje nema spomena izrekom ili imenom da je nebeski narod povezan s time. Jako se pazilo dok se cenzuriralo što je žena rekla. Istina boli, najviše. Pogotovo kada je o nečijoj otadžbini a oni ovdje u lijepoj našoj još uvijek donose odluke.

Avatar nisam..robot
nisam..robot
14:40 18.12.2019.

Sama se protjerala iz Vojvodine? Mozda i nesretne politike? Da su je Hrvati protjerali imali bi vec praznik sjecanja. Ovako se ne zna, bezobraznici bi rekli da se presucuje tko bijase progonitelj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije