Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kritike

Gosti u emisiji 'Na kavi kod Doris' izazvali zgražanje, a ne gledanost

Foto: RTL
1/5
21.11.2017.
u 08:36

Doris Pinčić Rogoznica u svoju emisiju pozvala supruga i Zdravka Mamića. Jedan od komentara tako je bio i: “Htjeli ste dokazati da je pravo čudo što neki očevi danas uzimaju rodiljski i bave se svojom djecom”

“Koja je to pametna glava pozvala Mamića u emisiju? Vi stvarno radite u korist svoje štete”; “Predlažem da u sljedeću emisiju pozovete Ala Caponea. I on je bio ‘ugledan’ član društva”, samo su neki od sličnih komentara na društvenim mrežama i na službenoj Facebook-stranici emisije Na kavi kod Doris.

Posljednje izdanje nedjeljnog talk showa, odnosno njegov prvi dio u kojem se govorilo o, kako je najavio RTL, “modernim očevima i njihovu doprinosu odgoju” podiglo je prašine više nego ijedno dosadašnje.

Na svojem Facebook-profilu oglasio se i karikaturist Nikola Plečko poznatiji kao Nik Titanik. “Nakon Glave, sljedeći gost Na kavi kod Doris valjda je Tomo Horvatinčić... koji će nam pokazati svoju ljudsku stranu. Odvratno”, napisao je među ostalim karikaturist. Gledateljima se prije svega nije svidio izbor gostiju – Zdravka Mamića, protiv kojeg se vodi sudski postupak, i Borisa Rogoznice, koji je voditeljičin suprug. Dodatnu ljutnju izazvala je pjesma, poznati narodnjački hit “Ne može nam nitko ništa” koju je Mamić otpjevao u emisiji te njegov komentar o majčinu mlijeku i grudima.

GALERIJA  Doris Pinčić Rogoznica pokazala kako je izgledala sa 25 kilograma viška

1/6

Tako je RTL-ova najava gostovanja Zdravka Mamića kao predstavnika tradicionalnih očeva rečenicom “On je kontroverzan, on je neustrašiv, ali on je prije svega – otac!”, kojom se željelo privući što više gledatelja, zapravo polučila kontraefekt. Osim polemika u javnosti, službena Facebook-stranica emisije nakon nedjelje bilježi pad rejtinga showa s 5 na 2,5 zvjezdice. Tražili smo službeno očitovanje RTL-a o emisiji i neobičnom izboru gostiju, no na naš upit nisu se očitovali.
– Važno je da se u razgovorima o ovakvim temama naglasak stavlja na samu temu, a ne na one koji govore o njoj kako se poruka koju želimo prenijeti ne bi izgubila – smatra psihologinja Tihana Cuzek iz centra Ramiro.

Mnogima se nije svidjelo ni privatiziranje TV ekrana, odnosno činjenica da je Doris pozvala supruga u emisiju. Iako je to vjerojatno bila odluka produkcije, ovaj se potez pripisuje voditeljici. Kada je to prije dvije godine učinio Tarik Filipović u svojem talk showu “Satirikon” pozvavši suprugu Lejlu da govori o braku, u javnosti se povela žustra polemika. Druga zamjerka talk showu Doris Pinčić Rogoznice bila je, kako je izjavio jedan od komentatora na društvenim mrežama, “malograđanština kojom je odisala obrada teme”.

“Htjeli ste dokazati da je pravo čudo što neki očevi danas uzimaju rodiljski i bave se svojom djecom”, piše u komentaru. Psihologinja Tihana Cuzek smatra da je bitno razgovarati o ovoj temi donoseći različita stajališta:

– U Hrvatskoj su još uvijek vrlo izražene rodne uloge pa je u tom kontekstu važno razgovarati o primjerima koji se razlikuju od onoga što je uobičajeno baš zato da se ravnopravnost između muškaraca i žena u odgoju djece normalizira i postane dio svakodnevice koji se podrazumijeva.

Pogledajte gdje su i što rade nekad poznate tv voditeljice i urednice

Komentara 238

DU
Deleted user
08:51 21.11.2017.

da je ugostila dva pedeja koja su kupila djecu gledatelji RTL bi bili zadovoljni

DU
Deleted user
09:13 21.11.2017.

Ha ha ha... Sad ne valja pozvati Maminja, a kad Aco iz nedjelje u nedjelju poziva mrzitelje Hrvatske onda je to “pluralizam” i sloboda govora na najace. Kad Aco iznosi tvrdnje u suprotnosti s odlukama Hrvatskog sabora, zdravog razuma, ondaa je to ideal televizije...

BL
blokiraniantikomunist
09:18 21.11.2017.

umjesto maminja trebala je pozvat kakvu pederčinu, ili kakvo komunističko smeće s filozafskog što kači crvene barjake za oktobarsku revoluciju ili kakvu krmaču ala ševka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije