Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večera za 5 na selu

Gosti oduševljeni kako je Semra pripremila jastoga, a Dubravko je imao prigovor za desert

Foto: RTL
1/8
01.02.2023.
u 21:38

Na početku večere, gosti su komentirali kako je Semra bila prilično nervozna. Poslužila ih je domaćim dubrovačkim rozulinom (liker od ruže), limoncellom i višnjevačom, a za svoju večeru je dobila 38 bodova.

Danas je u 'Večeri za 5 na selu' domaćica bila poduzetnica Semra, koja je zbog ljubavi iz Zenice došla živjeti u mjesto Suđurađ na otoku Šipanu. Premda je Keti priželjkivala neka bosanska jela, domaćica se odlučila za morski meni pa je gostima pripremila predjelo naziva 'Pametnica', glavno jelo 'Bosanac s bodljama' i desert 'Slatko sa Šipana'. Polpete od hobotnice svidjele su se svima osim Dubravku, jastog s domaćom tjesteninom dobio je silne pohvale, a torta koju je Semra prvi put napravila dobro je prošla kod svih osim opet kod Dubravka koji je samo malo kušao. 

Međutim, domaćica je naposljetku osvojila sjajnih 38 bodova i time zasjela na prvo mjesto. Na početku večere, gosti su komentirali kako je Semra bila prilično nervozna. Poslužila ih je domaćim dubrovačkim rozulinom (liker od ruže), limoncellom i višnjevačom. Nakon zdravice gosti su uživali u popečcima od hobotnice, a Semra se našalila dajući Dubravku zvono.

- Evo za vas jedno zvonce, da nas upozorite prije nego krenete pričati o hobijima ili svojim anegdotama - poručila mu je. Njemu se to nije svidjelo, ali poslije joj je čak dao kompliment i rekao da je 'mačka' i prava prirodna ljepotica. - Hobotnica je bila savršena; ukusna, pogođeni su okusi, jako je lijepo ispalo - rekla je Keti, a Katija dodala kako je bilo hrskavo, morski i taman začinjeno po njenoj mjeri. Marko je s druge strane rekao kako mu je žao jesti hobotnicu jer je za njega to pametna životinja. Za glavno jelo domaćica je poslužila jastog s domaćom tjesteninom. 

- Tjestenina je bila malo slanija, ali ne preslana da se nije mogla jesti, no cjelokupni je dojam bio odličan - rekla je Keti, na što je Dubravko dodao da mu je glavno jelo bilo 'vrhunsko', umak odlično začinjen, a jastog taman - ne prekuhan.  Katija je dodala kako je imala visoka očekivanja i nije se razočarala pa je pohvalila domaćicu. - Spravila je jastoga kao prava Dalmatinka - poručila je.  Tortu od rogača i čokolade Semra je poslužila za kraj večeri, nekima je bila zanimljiva, a drugima i nije baš dobro sjela.

- Desert je odličan i interesantan, nešto što svakodnevno ne jedemo - komentirala je Keti. - To mora biti top topova, inače ga bacam u smeće i ovaj večerašnji je bio otprilike takav - za smeće - otkrio je Dubravko koji je i inače kako tvrdi jako kritičan kada je riječ o desertima, iako je domaćici poručio kako mu je 'super torta'. Poslije je svima podijeljen poklon - kaktusi.  Nakon poklona stigli su svirači kako bi zabavili goste, a atmosferu su podignuli pjesmom 'Zenica blues' Zabranjenog pušenja, na koju se Selma rasplesala s obzirom da je to upravo i njen rodni grad. Za svoju je večeru od Katije, Keti i Marka dobila po desetku zato što im je sve bilo super, a najkritičniji gost bio je Dubravko. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije