Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 59. GODINI

Borio se sa psihičkim problemima, divio mu se Cobain, a sad ga je izdalo srce

Daniel Johnston
Foto: Profimedia
1/3
12.09.2019.
u 17:47

Jedan od njegovih velikih obožavatelja bio je i Kurt Cobain, koji je često nosio majicu s naslovnicom Johnstonovog albuma "Hi, how are you", a  album "Yip/Jump Music" bio mu je jedan od najdražih.

Daniel Johnston, američki glazbenik i skladatelj preminuo je u u 59. godini u svom domu u Teksasu, piše Sky News. Uzrok smrti je srčani udar, nakon što je godinama imao psihičkih problema.

Johnston je karijeru počeo 1978. godine,a postao je poznat kada je dijelio kasete sa svojim pjesmama. Uslijedili su brojni nastupi, a jedan od njegovih velikih obožavatelja bio je i Kurt Cobain, koji je često nosio majicu s naslovnicom Johnstonovog albuma "Hi, how are you", a  album "Yip/Jump Music" bio mu je jedan od najdražih. 

Njegov život opisan je u dokumentarcu 'The Devil and Daniel Johnston' koji je 2005. bio nominiran za nagradu Oscar.  

Ključne riječi

Komentara 1

BO
Bojans
18:17 12.09.2019.

Nikad ne vjeruj srcu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije