Naslovnica Showbiz Zvijezde

Glazbeni svijet u šoku, preminuo poznati hrvatski gitarist

- Od jutra tražim riječi, a nikad ih naći neću... Hvala za sve što si bio. Na pozornici i iza nje - napisao je Massimo na Facebooku u spomen na dugogodišnjeg gitaristu njegovog benda.
21. travnja 2019. u 12:40 13 komentara 48060 prikaza
Foto: Dino Stanin / PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Glazbenici se na društvenim mrežama posljednja dva dana opraštaju od Dalibora Pipe Matoševića, pulskog gitarista koji je preminuo u 47. godini života. 

nastupi bili legendarni Komičar preminuo usred nastupa, a publika se nastavila smijati

- Od jutra tražim riječi, a nikad ih naći neću... Hvala za sve što si bio. Na pozornici i iza nje - napisao je Massimo na Facebooku u spomen na dugogodišnjeg gitarista njegovog benda. 

Alen Balen u 47. godini Preminuo direktor i vlasnik Yammat FM-a Alen Balen

Pipo je rođen 27. 01. 1973. godine u Puli. Gitaru počinje svirati s petnaest godina, te formira rock band u kojem svira gitaru i pjeva autorske pjesme. Tri godine kasnije formira novi autorski rock band zajedno s Alenom Matoševićem s kojim snima demo snimku, a band nastupa na Art Music festivalu u Puli. Ubrzo nakon toga otkriva afinitet prema jazz glazbi, te odlazi kod Elvisa Stanića na edukaciju, nakon koje njegov glazbeni stil kreće u drugom pravcu. Prvi profesionalni angažman ostvaruje u istarskom glazbenom sastavu „Le Mond“ s kojim nastupa u Hrvatskoj i Europi. Nakon sedam godina suradnje, zbog zamora materijalom, seli u Zagreb gdje se samostalno educira svirati flamenco gitaru. Paralelno počinje surađivati s mnogim estradnim pjevačima. Matična luka io mu je prateći band Massima Savića. U međuvremenu surađivao je s Ninom Badrić, Gibonnijem, sestrama Husar, Vannom i ostalima. Godine 2006. izdaje autorski jazz album pod okriljem diskografske kuće Dallas Records s bandom „Labirinth“ - stoji na službenim Massimovim stranicama. 

Dick Dale DICK DALE Preminuo autor legendarne naslovne teme 'Pulp Fictiona'

- Glazbena scena je danas nažalost izgubila još jednog velikog, a samozatajnog virtuoza na gitari. Otišao si puno prerano i u tišini dragi naš Pipo. Neka ti je meka ova naša Istarska crvena zemlja - od Pipa se oprostio i Tony Cetinski. 

 

- Ima jedna tema koju volim već 20 godina. Beskrajno muzikalna. Divna stvar. Tvoja. Jednog dana ću je snimiti, obećajem ti. Zbgom veliki glazbeniče. Zbogom Pipo - emotivan je bio Ante Gelo. 

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati
  • @bserver:

    "dugogodišnjeg gitarista" ne u. Nek mu je laka zemlja

  • Antimatika:

    Ako je rođen 1973 onda je napunio 46god.A posto je rođen u 1 mj.onda je novinar ispravno napisao u u 47 godini.

  • anton.jambrosic:

    Iako nisam upoznat njegovim radom neka mu je laka zemlja