Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Gerard Butler u novom misterioznom trileru Nestali

Psihološki triler Nestali
Foto: Promo
1/3
21.02.2019.
u 08:58

Psihološki triler Nestali temelji se na ovoj istinitoj priči o neobjašnjenoj lokalnoj legendi poznatoj kao misterij Flannanskog otočja

U prosincu 1900.g., tri muškarca, koja su radila kao svjetioničari na otocima Flannan, nestala su bez traga, ostavljajući sve svoje stvari za sobom. Usprkos sveobuhvatnim potragama, nijedan trag nikada nije pronađen. Iako nisu našli čuvare tek sagrađenog svjetionika, pronađeno je nekoliko vrlo neobičnih stvari. Na kuhinjskom su stolu još uvijek bili obroci od mesa i krumpira, a jedna je stolica bila oborena. Kreveti su bili neuredni, a satovi zaustavljeni. Lampe su bile temeljito očišćene i spremne za korištenje, a dva od tri kaputa nisu bila u ormaru. Ulazna vrata bila su uredno zaključana…

Thomas (Peter Mullan), James (Gerard Butler) i Donald (Connor Swindells) stigli su na otok, 20 milja udaljenog od Škotske obale, na svoju šestotjednu smjenu. Njihovu osamljenu rutinu prekinuo je neočekivan događaj – naišli su i zadržali nešto što ne pripada njima..

Foto: Promo/Eva Virc

Sve je to, naravno, otvorilo bezbroj novih pitanja. Zašto bi jedan od čuvara svjetionik napustio bez jakne i još važnije - zašto bi sva trojica istovremeno napustila svjetionik kada je to bilo izričito zabranjeno? Pitanja je bilo mnogo, a odgovora - nigdje.

- Strašna se nesreća dogodila na Flannanskim otocima. Tri čuvara nestala su s otoka. Po našem dolasku nismo zatekli ni jedan trag života. Ispalili smo signalnu raketu, ali nismo dobili odgovor. Satovi su bili zaustavljeni, a ostali su tragovi upućivali na to da se tamo nešto dogodilo prije oko tjedan dana. Mora da su sva trojica pala s litice ili tako nešto, zapisao je kapetan Harvey u zapisniku.

Psihološki triler Nestali temelji se na ovoj istinitoj priči o neobjašnjenoj lokalnoj legendi poznatoj kao misterij Flannanskog otočja. Radi se o jednom od najvećih misterija u škotskoj povijesti koji stručnjaci nisu posve uspjeli riješiti sve do danas. Cijeli niz teorija o njihovoj sudbini se počeo širiti među pučanstvom – neki su čak okrivili i natprirodno – a misterij je inspirirao mnoge pisce, kao i Joea Bonea, jednog od scenarista filma Nestali: “Premisa cijele priče je odlična za scenarij, ali kako je pretvoriti u film bez rješavanja misterija?”

Foto: Promo/Eva Virc

Prozvani vođa među trima svjetioničarima je Thomas, kojeg glumi Peter Mullen. “Kao najstariji među svjetioničarima njegova je zadaća sve držati pod kontrolom”, kaže Mullen. Gerard Butler se pridružio ostatku glumačke postave kao James, srednjovječni čovjek kojeg je scenarist Bone opisao kao “moralan lik i obiteljski čovjek; brižan i nježan.” Kao treći, najmlađi član postave angažiran je Connor Swindells, čiju su izvedbu hvalili svi od reda: “Znao sam koliko je dobar Peter Mullen”, rekao je Butler, “ali Connor je nevjerojatan.”

“Ovo je više od trilera”, nadodao je producent Shannon. “Slojevit je. Radi se o gubitku nade, postupnom ludilu i grupi muškaraca s jakom poveznicom koji postaju lopovi, pa lažljivci i na kraju ubojice. Postava je odlična i ima nevjerojatan kraj.”

Pogledajte misteriozni triler Nestali, u distribuciji Blitza, od 21.2. u CineStaru i ostalim kinima.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije