Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Gaerea i Bednja spremaju crnometalni petak u Močvari!

Močvara
07.06.2023.
u 08:23

Dugo se iščekuje koncert zakrabuljenih portugalskih blackera koji se kriju iza imena Gaerea, a njima će se na pozornici pridružiti tradicionalno nezgodni momci iz benda Bednja.

Crnometalna svečanost održat će se ovaj petak (9.6.) u Močvari. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 16 eura mogu se kupiti u Dirty Old Shopu ili na njihovom webu te preko sustave CoreEvent. Na dan koncerta koštat će 19 eura.

SATNICA: 
20:00 Ulaz
21:45 Bednja
22:45 Gaerea

“Prije koji tjedan stigla je jednostavna poruka iz Hangtime tabora, na koju nismo imali nikakav drugi odgovor osim — da! Biti gosti na Gaereinom prvom nastupu u Hrvatskoj nama je fakat velika stvar, i ne možemo vam opisati koliko smo nabrijani! Za to postoji nekoliko razloga: kao prvo, super je ponovno biti dio impresivnog niza bendova koji su se u zadnjih par godina pojavili na hrvatskim pozornicama. Još je bolje kad je to bend koji inače konzumiramo “za po doma”! Osim toga, prvi albumi Gaeree i Bednje izdani su na istom labelu — Transcending Obscurity Records — u razmaku od samo nekoliko mjeseci. Oba benda nastala su 2016. godine i njeguju isti glazbeni izričaj/estetiku, te nas zbog toga neizmjerno veseli što ćemo upoznati ekipu koja u zadnjih nekoliko godina ozbiljno žari i pali svjetskom scenom (i radila je promo video za naš prvi album)! U petak se spremite za pravu black metal poslasticu, nakon kojeg Bednja uranja u hladnu, tamnu i neistraženu dubinu, u potragu za našim novim stvarima. Ovo vam je možda i zadnja šansa da čujete neke od "starih hitova" live. Vidimo se s jedne od nama daleko najdražih pozornica — one u Močvari“, poručili su momci iz Bednje ususret koncertu. 

Gaerea je portugalski black metal bend nastao 2016. u Portu, kako rekoše u jednom intervjuu: “sa svrhom da omogući širenje unutarnjeg osjećaja bijesa među drugima. Osjećaj koji je toliko vrijedan da ga nismo mogli kvantificirati ili čak imenovati. Gaerea predstavlja taj isti osjećaj. Nešto što se može opisati samo imenom koje smo sami stvorili i može samo to značiti.” Momci su dosad izdali istoimeni EP u 2016., nakon čega su nanizali tri studijska albuma: Unsettling Whispers (2018.), Limbo (2020.) i najaktualniji Mirage (2022.) Kažu da je potonji nastao pod snažnim utjecajem pandemije i kako smo imali priliku shvatiti da baš ništa nije sigurno, odnosno da ne uzimamo stvari zdravo za gotovo, a tu su uvijek i sveprisutne teme mizantropije, mentalne obamrlosti i autodestrukcije. Posebno ističu narcizam kao bolest modernog doba pa razlog za njihovo nošenje maski možemo vidjeti i u tome. Ljubitelji bendova kao što su Mgla, UADA, Groza ili Kanonenfieber nipošto ne smiju propustiti ovaj koncert. Dan prije Gearea će nastupiti u Beogradu u klubu Zappa Barka.
YT: https://www.youtube.com/watch?v=kIAoJxmRFQc
FB: https://www.facebook.com/gaerea/
IG: https://www.instagram.com/gaerea_/?hl=en
SP: https://open.spotify.com/artist/1wXoI3Ajpv4WwQ3LmcrSBw

Bednja je sila koja je izrasla iz truleži vlastite okoline. Duboko uzdrmana nelogičnostima i nepravednostima svakodnevnog života u Hrvatskoj, black/hardcore trojka nema drugog izbora nego progovarati upravo o svojim najvećim frustracijama. Kao i opća društvena klima, i EP "Ponosni u smrti" je flert sa smrću. Kao i bipolaran odnos Hrvatske s vlastitom prošlošću, i nove stvari plove od akustičnih melodija do surovog uništavanja. A kao i svi pokreti otpora u dugoj hrvatskoj prošlosti, i Bednja je tamna, hladna i brza. Baš zato vidimo se 9. lipnja u Močvari!
YT: https://www.youtube.com/@bednjaofficial6852
FB: https://www.facebook.com/bednja666
SP: https://open.spotify.com/artist/5uhD1Qof7lkADzsec6enZt
IG: https://www.instagram.com/bednja666
BC: https://bednja.bandcamp.com/


Facebook event: https://web.facebook.com/events/1393771624497389

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije