Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon pandemije

Estradnjaci prionuli na posao, spremaju se prvi koncerti i to na do sad neviđen način

Foto: Damir Špehar, Filip Kos, Pixsell, PR
1/4
27.05.2020.
u 07:00

Unatoč tome što su dobili 'zeleno svjetlo' za održavanje glazbenih manifestacija izvođači i publika ipak će se morati pridržavati određenih pravila prije svega onih koji se odnose na socijalno distanciranje.

Epidemiološke mjere krenule su s popuštanjem, a s time su i glazbenici koji su proteklih mjeseci pretrpjeli značajne financijske gubitke konačno došli na svoje. U najavi su već i prvi koncerti nakon pandemije koronavirusa i to već krajem ovog tjedna u Zagrebu i Rijeci. No, unatoč tome što su dobili 'zeleno svjetlo' za održavanje glazbenih manifestacija izvođači i publika ipak će se morati pridržavati određenih pravila prije svega onih koji se odnose na socijalno distanciranje. Koncerti će se u prvo vrijeme održavati na otvorenom, a unatoč tome bit će ograničen broj posjetitelja.

1/10

Drive IN festival

Prvi 'postkorona koncerti' održat će se 29. svibnja. Publika iz Zagreba i okolice tada će moći uživati na prvom drive in festivalu 'Picnic Galactic' na parkiralištu Zračne luke Franjo Tuđman, a na njemu će nastupiti zagrebački punkeri Kawasaki 3p, grupa ABOP (After je bolji od partija), dok će glazbenu večer otvoriti bend Discohernia i zagrebački umjetnik Nedjeljko Mikac koji je začetnik ovog jedinstvenog festivala koji će se po mnogočemu razlikovati od onih na kakve smo navikli. - S obzirom na to da je trenutno jedini mogući način organizacije koncerata poštivanje razmaka između posjetitelja, to će se postići tako što će svaka grupa posjetitelja zauzeti svoj prostor unutar i oko automobila s jasno određenim pravilima ponašanja. Posjetitelji dolaze osobnim automobilima i parkiraju na točno određeno mjesto. Kretanje je dopušteno oko automobila i zauzetog parkirnog mjesta, a svako sljedeće mjesto udaljeno je najmanje dva metra - poručuju iz organizacije. Ulaznica se plaća po vozilu i iznosi 150 kn za vozila u prvom redu, dok je za ostale redove 100 kn.

Iste večeri od 20 sati u Rijeci, na trgu Riječke rezolucije, zapjevat će Tony Cetinski, Mia Negovetić, Marko Kutlić i Jure Brkljača. Riječ je o humanitarnom koncertu "Sve za našu djecu" u organizaciji udruge Riječko srce kojim se nastoji prikupiti 86.000 kuna za kupnju defibrilatora i monitora za Kliniku za infektologiju KBC-a Rijeka. Na koncertu će moći biti prisutno maksimalno 150 ljudi, dok će ostali u glazbenoj večeri moći uživati uz televizijski prijenos na Kanalu Ri.

Humanitarno djelovanje

- Ponosan sam i sretan što s Jurom, Markom i Mijom ispisujemo još jednu stranicu novog doba na ovim prostorima i to humanitarnim djelovanjem! Kad sam ih pozvao odmah su rekli naravno DA pa smo tako u organizaciji kanala Ri iz Rijeke odmah krenuli u akciju - kazao je Cetinski uoči nastupa. Iz udruge Riječko srce poručuju pak da su unatoč brojnim restrikcijama i epidemiološkim preporukama pronašli načine za humano djelovanje, a cijelu večer bit će otvorena i telefonska linija 0609009 na kojoj će se javljati djelatnici KBC-a Rijeka.

Za svoj prvi koncert nakon karantene spremaju se i Tomislav Bralić i klapa Intrade koji koncertnu sezonu, uzimajući u obzir mjere Stožera civilne zaštite RH, otvaraju na ljetnoj pozornici u Opatiji 20. lipnja. U godini u kojoj slave 35. obljetnicu postojanja omiljeni Dalmatinci najavljuju nezaboravnu glazbenu večer. Tomislav Bralić i klapa Intrade na slavljeničkom koncertu u Opatiji nastupit će u proširenom sastavu, s bendom koji ih prati na svim velikim koncertima, što je još jedna garancija nezaboravnog doživljaja. Uspješnicama poput 'Croatio iz duše te jubim' i 'Ne damo te pismo naša' probudit će uspavanu glazbenu industriju, a osim toga opatijski koncert mogao bi povoljno utjecati i na brži oporavak turizma jer autohtona hrvatska glazba već godinama privlači turiste iz svih dijelova svijeta u Lijepu našu, posebice od 2012. kada je istu UNESCO uvrstio na popis nematerijalne svjetske baštine u Europi.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije