Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REKORD ODLIČNOG CROSBYJA

Bostonov korak prema doigravanju

Sidney Crosby
Reuters
09.04.2010.
u 08:58

NHL-momčadi do kraja osnovnog dijela sezone odigrat će još jednu ili dvije utakmice, a borba za tri preostala mjesta u doigravanju na Istoku još su slobodna.

U toj su borbi hokejaši Bostona u četvrtak navečer napravili korak naprijed, a Montreal korak unatrag. Boston je na svom ledu pobijedio Buffalo, treću momčad Istočne konferencije, sa 3-1 te se sa 87 bodova izjednačio s Montrealom na šestom mjestu ljestvice.

U zadnju su trećinu momčadi ugazile poravnate (1-1), no potom su prednost na domaću stranu donijeli strijelci Dennis Wideman i iskusni Marc Recchi.

Eric Staal je gotovo isključivi "krivac" što je Carolina pobijedila Montreal (5-2) i tako unazadila tu momčad na putu prema doigravanju. Staal je utakmicu okončao s tri pogotka i dvije asistencije, s tim da je odličnu pratnju dobio u Chadu LaRoseu koji je zabio dva puta i isto toliko puta asistirao.

Nastavlja se sjajna sezona Phoenixa koji je pobjedom na gostovanju kod Los Angelesa došao do 106 bodova u sezoni. Sigurno će Phoenix dočekati doigravanje na četvrtom mjestu jer je San Jose u njegovoj diviziji pet bodova ispred, no jednako tako bi svaka momčad voljela izbjeći Phoenix u doigravanju.

Bila je ovo treća Phoenixova pobjeda zaredom, a zaostatak od 2-0 u Los Angelesu nadoknadili su u zadnjih osam minuta i potom dobili raspucavanje tijekom kaznenih udaraca.

Novi Crosbyjev rekord

Igrač utakmice, u slavlju Pittsburgha protiv NY Islandersa (7:3), bio je 23-godišnji Sidney Crosby, koji je još uvijek u pamćenju kanadskim ljubiteljima ovog sporta kao čovjek koji im je nedavno donio naslov olimpijskih prvaka u Vancouveru.

Crosby je protiv Islandersa postigao jedan pogodak i tri puta uspješno asistirao, a tom statistikom je došao i do novog rekorda u, već sada, blistavoj karijeri.

Jedan je pogodak uvjetovao da je trenutačno prvi strijelac lige sa 49 pogodaka, jednim više od Rusa Aleksandra Ovečkina.

No, s ukupno četiri poena (pogodak i tri asistencije) došao je do brojke od 500 poena u karijeri i time postao treći najmlađi hokejaš u povijesti s takvom brojkom iza sebe.

Crosby je takav učinak ostvario sa 22 godine i 244 dana, a bolji od njega su tek dvije apsolutne legende ovog sporta: Wayne Gretzky (21 godina i 52 dana) i nekadašnja zvijezda Pittsburgha Mario Lemieux (22 godine i 172 dana).

NHL liga, četvrtak:

Boston - Buffalo 3-1

Piitsburgh - NY Islanders 7-3

Florida - New Jersey 3-2

Carolina - Montreal 5-2

Tampa Bay - Ottawa 4-3, nakon kaznenih udaraca

Dallas - Anaheim 3-2, nakon kaznenih udaraca

Calgary - Minnesota 1-2, nakon kaznenih udaraca

Los Angeles - Phoenix 2-3, nakon kaznenih udaraca

San Jose - Vancouver 4-2

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije