Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROPAGANDNI RAT

Društvenim mrežama šire se lažne vijesti iz Ukrajine u čijem su središtu poznati srpski glumci

Foto: Screenshot
1/4
07.03.2022.
u 15:32

Dragan Bjelogrlić,  Nikola Kojo i Nenad Okanović postali su ukrajinski heroji, ali i ruski vojnici koji pale ukrajinska sela

Iz ratom pogođene Ukrajine svakog dana stiže puno vijesti, a među njima je i puno lažnih vijesti koje se šire društvenim mrežama. Među hrpom lažnih vijesti našle su se i one čiji su glavni akteri srpski glumci Dragan Bjelogrlić,  Nikola Kojo i Nenad Okanović.

Prvo se na Twitter profilu Ukrainan House pojavila scena iz čuvenog filma "Lepo sela lepo gore" Srđana Dragojevića. Na fotografiji je u prvom planu Dragan Bjelogrlić, a pokraj njega Nikola Kojo, netom nakon što su zapalili selo. 

- Ruski okupatorski vojnici piju pivo nakon što su spalili ukrajinsko selo - pisalo je na twitu koji je ubrzo izbrisan. 

Nenad Okanović postao je "Aleksej Stepanenko Okanovič, ukrajinski vojnik koji je uništio most u Harkivu i herojski poginuo". 

Nikola Kojo je jedan od najpoznatijih glumaca u regiji, no Ukrajincima je postao "Nikolaj Kojčenko, ukrajinski heroj general koji kroz svoj prozor promatra razrušeni Kijev”.

VIDEO: Dino Šaran: "Čini mi se da sve opet vodi prema ratu gdje će se boriti svatko protiv svakog"

 

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar boolean
boolean
16:06 07.03.2022.

ocigledno je da srbi vode propagandu za putina jer onda putin to koristi kao dokaz za "fake news" protiv rusije. uglavnom koriste istu retoriku kao srbi 90ih, oni su kao zrtve ukrajinskih "nacista" i rusofobije na zapadu.

Avatar YUKA1962
YUKA1962
15:48 07.03.2022.

Ovo ide u "fazu"LZN" (..oprosti Izete!)

JO
Joseph1
20:30 07.03.2022.

Užarila se bregumica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije