Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlazak velikog trenera

Pogledajte dokumentarni film o Ćiri Blaževiću

Miroslav Ćiro Blažević
Foto: Sandra Šimunović/Pixsell
1/9
08.02.2023.
u 18:29

U Ćirin život zavirio je šibenski dokumentarist Ivan Živković Žika, a film je snimljen 2009. godine kada je Ćiro bio na mjestu izbornika BiH

Nakon duge bitke protiv karcinoma, samo dan prije svog 88. rođendana, preminuo je legendarni Miroslav Ćiro Blažević. Trener svih trenera, kako su ga mnogi nazivali, obilježio je živote ne samo nogometaša već i običnih ljudi koje je svakodnevno osvajao svojim manirima, šarmerskim pristupom, vedrim duhom i humorom. U dio života nenadmašnog Ćire zavirio je i šibenski dokumentarist Ivan Živković Žika koji je napravio film o njemu. Radi se o filmu koji je snimljen 2009. godine kada je trener svih trenera bio na mjestu izbornika BiH.

– Snimali smo ga nekoliko dana prije i za vrijeme odlučujuće utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo u JAR 2010. koju su "zmajevi" igrali protiv Portugala. Napravljen je u tzv. cinéma vérité stilu. Imali smo izuzetno dramatičan događaj i odlučili smo se zalijepiti kamerom uz Blaževića jer smo znali da ćemo dobiti hrpu emocija, nervoze, vrhunske drame i – humora. Sve je to bilo zahtjevno izvesti jer smo poprilično ''na divljaka'' došli u Bosnu to snimati – rekao je Živković ranije o filmu koji traje 50 minuta.

VIDEO Više od 60 godina Ćiro je bio vjeran i odan svojoj Zdenki koju je upoznao kad je bila maturantica

 

Komentara 3

DU
Deleted user
22:04 08.02.2023.

mislio sam cak da ne komentiram jer sam prvi a nemam stvarno rjeci. izgubili smo dio nase sportske povijesti.

MI
MilanR
23:42 08.02.2023.

isti, poseban, slobodan, samo svoj.... znalac, gospodin, ŝarmantni intelektualac, ŝoumen, neponovljiv... iskreno saučeŝće svima koji su u žalosti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije