Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glazbena poslastica

Darko Rundek premijerno u Hrvatskoj na INmusic festivalu predstavlja Apocalypso Now

Darko Rundek
Foto: Davor Puklavec/Pixsell, Dalibor Urukalović/Pixsell
1/3
06.03.2017.
u 14:06

Apokalipso izlazi remasteriran na dvostrukom vinilu i u bogato opremljenom boxu s nikad objavljenim snimkama Haustorovih Dovitljivih malih čudaka iz 1990. godine, a taj ćemo rođendan proslaviti i ograničenom serijom koncerata, najavljuje Rundek.

U povodu 20 godina od izlaska prvog samostalnog albuma Apokalipso, Darko Rundek premijerno u Hrvatskoj na glavnoj pozornici INmusic festivala predstavlja jedinstvenu retrospektivu svoje bogate karijere – Apocalypso Now!

Na glavnoj pozornici INmusic festivala #12, uz neka od najcjenjenijih međunarodnih glazbenih imena, gostovat će i jedan od najznačajnijih regionalnih rock autora – Darko Rundek. Glazbena karijera Darka Rundeka započela je 1979. godine u grupi Haustor koja je obilježila zagrebačku, ali i cjelokupnu glazbenu scenu bivše Jugoslavije s hitovima poput Šal od svile, Uzalud pitaš, Ena, Šejn, Moja prva ljubav itd.

Početkom 1997. godine Darko Rundek objavio je prvi samostalni album Apokalipso na kojem je kroz suradnju s oko 20 glazbenika predstavio jedinstven, osebujan zvuk koji su odmah zavoljeli i publika i kritičari. Uslijedili su iznimno uspješni albumi U širokom svijetu 2000. godine i Ruke 2002. godine, a već 2003. godine Darko Rundek formira novi sastav – Rundek & Cargo Orkestar, s kojim kreće na opsežnu turneju u sklopu koje nastaje i dvostruki live album Zagrebačka magla. Uslijedio je Mhm a-ha oh yeah da-da 2006. godine te formiranje skupine Rundek Cargo Trio i albumi Plavi avion 2010. godine te Mostovi 2015. godine.

Na dvanaesto izdanje INmusic festivala Darko Rundek dolazi s novim projektom Apocalypso Now. "Apokalipso izlazi remasteriran na dvostrukom vinilu i u bogato opremljenom boxu s nikad objavljenim snimkama Haustorovih Dovitljivih malih čudaka iz 1990. godine, a taj ćemo rođendan proslaviti i ograničenom serijom koncerata s velikim bendom okupljenim  za tu priliku i hepeningom pod naslovom Apocalypso Now", najavljuje Rundek.

Publika INmusic festivala #12 imat će priliku premijerno u Hrvatskoj, uz Apocalypso Now, uživati u zaokruženom glazbeno-scenskom projektu, koji u život dovodi sedam pratećih glazbenika, autorski video i svjetlosne efekte namijenjene velikim pozornicama, kao primjerenom presjeku bogate Rundekove karijere. Darko Rundek s izvedbom Apocalypso Now na INmusic festivalu #12 pridružuje se jednom od najboljih europskih festivalskih glazbenih programa i sjajnim glazbenim skupinama kao što su Kings of Leon, Arcade Fire, Alt-J, Kasabian, Michael Kiwanuka, Flogging Molly, Slaves i mnogim drugima!

INmusic festival #12 održat će se od 19. do 21. lipnja 2017. godine na zagrebačkom Jarunu.

>>Darko Rundek: I dalje volimo djevojke u ljetnim haljinama

>>Na INmusic festival dolazi jedan od najvećih rock bendova današnjice – Kings of Leon!​

Komentara 2

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
15:13 06.03.2017.

Po meni trenutno najbolji glazbenik u hr

MN
Mnd7779
07:29 07.03.2017.

Rundek legenda., daleko najbolji..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije