Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iskreno

Daniel Popović: Okarakterizirali su me kao lopova, nasilnika, prepotentnog, nezgodnog...

10.06.2023.
u 09:00

Pjevač će na CMC festivalu publici predstaviti baladu 'Tijesan kaput' za koju kaže da je emotivna i nosi duboku poruku

Pjevač Daniel Popović koji je ostvario najveći uspjeh s pjemom "Đuli", Đuli", koja je do dana današnjeg najprodavanija pop-ploča u povijesti ovih prostora, i pobijedio na tadašnjoj Jugoviziji, ove godine će nastupiti i na CMC festivalu gdje će publici predstaviti baladu 'Tijesan kaput' i glazbenik kaže kako se ovom pjesmom vraća na svoj glazbeni početak kada je bio vjeran baladama i šansonama.

- Novim materijalom vraćam svojim glazbenim počecima, baladera i šansonjera, što odgovara mom senzibilitetu. Pjesma je iskrena, emotivna i nosi duboku poruku, zapravo zabrinutost - objasnio je Popović u intervju koji je dao za Story.  Dodao je kako se novim glazbenim materijalom želi približiti publici, kako onoj nekadašnjoj, tako i mladim generacijama. 

VEZANI ČLANCI

- Plan mi je pokazati, a mislim da je krajnje vrijeme za to, tko je Daniel Popović, nekada Milan. Zreo autor, skladatelj, izvođač. Imam sada pjesme koje su prekrasne i prva ideja mi je bila da ih snimim unplugged: samo glas i gitara. - kaže Popović i dodaje kako je svaka pjesma i priča o njemu pa se tako osvrnuo i na poruku pjesme "Kano Kastigan" koju je slao na Doru. 

-Što je Kastigan!? I otkud to da sam se u tome prepoznao! Mnogo puta u životu sam doslovno kretao od nule. Uz moje ime, i onda kad sam bio na nekom vrhuncu popularnosti, pa i prije i poslije toga vezivale su se predrasude. Da bi ljudi shvatili kako je i zbog čega do toga došlo morao bih napisati jedan mali roman. I dan danas, neki me ne ostavljaju na miru i trude se, pod svaku cijenu, predstaviti me kao 'rđavog' čovjeka. - kaže Daniel i nastavlja:

- A ja sam, u stvari, senzibilan, a s godinama postajem i hipersenzibilan; vječiti altruist i borac za prava slabijeg i za pravdu, kozmopolit s odgovornim odnosom prema planeti na kojoj živimo. Okarakterizirali su me kao lopova, nasilnika, prepotentnog, nezgodnog... Otuda Kastigan. Nepravedno žigosan. Kriv bez krivice. Najlakše je drugome suditi. Ova pjesma je zato opomena, vapaj, krik. Obratiti pozornost. Razmisliti prije nego nekoga sudite! Jeste li ikada probali obuti njegove cipele i jeste li pokušali proći istim putem?

VIDEO Nina Violić ispričala Ciganoviću je li ikada ulogu dobila preko kreveta i što misli o tome

Komentara 3

ZA
zagabria5
10:33 10.06.2023.

Ne znam da li je istina sli pričalo se da je pobjegao iz ljubljanskog studija Tivoli ne plativši snimanje

OB
Oblacni
10:27 10.06.2023.

Idi dide u mirovinu, kakve pjesme, ljuljaj unuke...

AN
AnteizmalogZGa
09:51 10.06.2023.

Upravo takav i je.U detalje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije