Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predstava "Aladin"

Da čarolija svjetiljke postoji Špiro bi poželio mladost, a Luka zdravlje

ana vilenica
Foto: Antonio Bronić/Pixsell
1/3
19.06.2010.
u 10:02

– Strašno mi je, umrijet ću od treme no valjda će kao i dok pjevam nestati kada istupim na scenu – iskreno je priznao prestrašeni Luka Nižetić.

Narode istoka i zapada, sad otvori uši i zatvori oči”, početak je dramatično uvrnute moderne predstave “Aladin i čarobna svjetiljka” redateljice Senke Bulić čija će premijera biti u ponedjeljak u kazalištu Scena Gorica. A glumci, iako uigrani i raspjevani (o plesu da ne govorimo), svi odreda već imaju golemu tremu jer igraju za najiskreniju ali i najstrožu – dječju publiku.

– Strašno mi je, umrijet ću od treme no valjda će kao i dok pjevam nestati kada istupim na scenu – iskreno je priznao prestrašeni Luka Nižetić čiji je strah tim veći jer mu je ovo prva glumačka rola. Kao mali radije je gledao horor-filmove nego čitao bajke, ali ako treba birati – Trnoružica mu je broj jedan.

A da kao Aladin, kojega glumi, Luka dobije šansu protrljati svjetiljku i poželjeti nešto, bilo bi to zdravlje jer “šuška iz snova i lova do krova” ne zanimaju ga ni najmanje. Legendarni Špiro Guberina u istoj bi situaciji poželio postati puno mlađi, pa ponoviti glumačko gradivo i opet se baviti svojim poslom. No trenutačno mu je najveća preokupacija da zablista kao sultan i ne osramoti se pred djecom, ili, ne daj Bože, da ne zaboravi tekst.

Proslavljenoj glumici Ani Karić, koja je odigrala preko 2000 predstava, ova je priča posebno draga jer davno ju je čitala sinovima Petru i Tomi, a oni dolaze na sve njene premijere. Ana Vilenica, pak, uživa u kolegi Luki i pomaknutim spužvastim kostimima, koje privatno neće nositi samo zbog vrućine. Jednom riječju, sve je spremno za predstavu koja se zauvijek pamti!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije