Naslovnica Showbiz TV

Broj umorstava u idiličnom Midsomeru popeo se na 320

Svaka dvosatna epizoda snima se pet tjedana i u prosjeku sadrži tri smrtna slučaja. Serija se snima u ruralnom području Oxfordshirea i Buckinghamshirea.
14. kolovoza 2018. u 10:22 2 komentara 9512 prikaza
Foto: Youtube Screenshot
Pogledajte galeriju 1/5

Broj ubojstava u seriji Umorstva u Midsomeru nakon ovogodišnje 20. sezone popeo se na 320, što to fiktivno idilično područje ruralne Engleske po stopi ubojstava svrstava u rang opasnijih svjetskih zemalja.

Dijete i gole grudi Jelena Veljača ovom fotkom izazvala raspravu: Intima treba ostati intima

Uz to, u toj je seriji čija se radnja odvija u pitoresknim selima nastanjenim dobrostojećim engleskim obiteljima, bilo je 11 smrtonosnih nesretnih slučajeva, 11 samoubojstava i sedam prirodnih smrti.

Bizarna oružja kojima su počinjena brojna ubojstva, pobrojali su pedantni britanski mediji, uključuju palicu za kriket, žarač za vatru, lonac za kavu, neispravan mikrofon, kabel za kameru, svijećnjak, kotač, keltsko koplje, tekući nikotin, špricu, otrovne gljive, kravatu, projektor za dijapozitive, brusilicu, ormar za pića, plug, čekić, kukut.

Ljudi su u seriji pogibali i nakon što su popili bocu vintage bordoškog vina ili pojeli slatki namaz od voća i povrća, a kao oružje poslužili su i otrovna žaba, strelica, giljotina, lažni kazališni nož, Neptunov trozubac, ukosnica, sprava za mučenje Čelična djevica, bačva jabukovače te jedan dopingirani konj.

Nives Celzijus Obline Nives se skinula u badić: Salo na bokovima dolazi mi do izražaja

Serija, koja je iznimno popularna i u Hrvatskoj te se upravo reprizira na Hrvatskoj televiziji, trebala se zvati Barnaby. Ime Midsomer Murders (Umorstva u Midsomeru) predložio je scenarist Anthony Horowitz.

Pilot epizoda The Killings at Badger’s Drift privukla je 13,5 milijuna gledatelja, što je bila najgledanija dramska emisija 1997. u Velikoj Britaniji.

U Umorstvima u Midsomeru mogli su uživati gledatelji u 231 zemlji, od Afganistana do SAD-a, Australije i Zambije. Svaka dvosatna epizoda snima se pet tjedana i u prosjeku sadrži tri smrtna slučaja. Serija se snima u ruralnom području Oxfordshirea i Buckinghamshirea, a obožavatelji mogu rezervirati pješačke ture po nekoliko lokacija uključujući pubove i muzeje u kojima su se snimali kadrovi.

U njoj je glumilo više od tisuću glumaca i preko 20 tisuća statista.  Ta je dražesna serija 2011. bila u centru rasne afere koju je pokrenuo jedan od kreatora Brian True–May. On je ustvrdio da je serija "zadnji bastion englestva", jer u njoj nema crnaca ni Azijata te da želi da tako bude i nadalje.

Nika Fleiss Umirovljena skijašica Nika Fleiss odmara se na Jadranu, a pohvalila se novom fotkom u toplesu

Šefovi tv kuće ITV bili su "šokirani i zaprepašteni" njegovim komentarima. True–May bio je suspendiran, a kasnije je objavio da odlazi s mjesta izvršnog producenta. Iduće godine u seriji se pojavila jedna azijska obitelj. 

Umorstva u Midsomeru imaju dosta slavnih obožavatelja među kojima su i bivši britanski premijer David Cameron, filmske zvijezde Sharon Stone i Johnny Depp, kao i glumačka veteranka Joan Collins.

Za vrijeme snimanja u hladnim zimskim mjesecima, glumci cuclaju kockice leda prije svakog dijaloga kako bi se riješili oblačića pare iz usta i time sakrili vanjsku hladnoću, što je posebno korisno kada se za potrebe radnje prosinac želi prikazati kao lipanj. I inače je serija karakteristična po tome da se gotovo svaka epizoda odvija po sunčanom vremenu i da gotovo nikada ne pada kiša, toliko karakteristična za Englesku.

Utjeha jedno drugome Celine Dion sve iznenadila novom ljubavi, riječ je o poznatom glumcu

Prošle je godine glumac Gwilym Lee koji glumi detektiva Charlija Nelsona osjetio potrebu da se ispriča fanovima na twitteru koji su bili razočarani činjenicom da u jednoj epizodi nitko nije umro.

Postoji Društvo poštovatelja Midsomera s obožavateljima iz cijelog svijeta koji se sastaju na konvencijama te na facebooku i twitteru raspravljaju o svojoj ljubavi prema seriji.

Glumci kažu da im najveći problem sa snimanjem na velikom broju vanjskih lokacija predstavlja pozadinska buka, pogotovo krave, pjev ptica i promet. Serija je poznata da ima impresivan švedski stol za glumce i ekipu koji uključuje domaće kolače, lazanje i kobasice uvijene u tijesto.

VIDEO Ovo su najveće hrvatske zavodnice!

[video: 26270 / Najveće hrvatske zavodnice]
Celebrity
ZVIJEZDE
Najpoznatiji slučajevi osiguranja celebrityja – od dlaka na prsima do cijelog tijela

A1 izdvaja za Vas

  • Avatar prahrvat
    prahrvat:

    na kraju će Barnaby morati istraživati svoju smrt

  • liliZG:

    volim gledati ta pitoreskna engleska sela, uvijek puno cvijeća, slamnatih krovova, i susjeda kaj zabadaju nos u tuđa posla, ... ko u mojoj zgradi..;)