Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rosalynn Carter

Bivša prva dama SAD-a boluje od neizlječive bolesti, njezina obitelj obratila se javnosti

profimedia
Autori: Vecernji.hr, Hina
30.05.2023.
u 21:08

Rosalynn Carter (95) provela je desetljeća zagovarajući smanjenje stigme povezane s problemima mentalnog zdravlja, navela je obitelj, dodajući da se članovi obitelji nadaju da će dijeljenje vijesti o njezinoj dijagnozi "povećati važne razgovore za kuhinjskim stolovima i u liječničkim ordinacijama diljem zemlje"

Rosalynn Carter, bivša prva dama SAD-a i supruga bivšeg predsjednika Jimmyja Cartera, ima demenciju, objavila je u utorak obitelj Carter.

"Ona nastavlja živjeti sretno kod kuće sa svojim mužem, uživajući u proljeću i posjetima voljenih", navela je obitelj u izjavi koju je objavio Carter Center, što se odnosi na obiteljski dom para u Georgiji.

VEZANI ČLANCI

Rosalynn Carter, 95, provela je desetljeća zagovarajući smanjenje stigme povezane s problemima mentalnog zdravlja, navela je obitelj, dodajući da se članovi obitelji nadaju da će dijeljenje vijesti o njezinoj dijagnozi "povećati važne razgovore za kuhinjskim stolovima i u liječničkim ordinacijama diljem zemlje".

Carterovi su bili u Bijeloj kući tijekom demokratske administracije od 1977. do 1981. U braku su od 1946. i imaju četvero djece.

Jimmy Carter, 98, primao je hospicijsku njegu kod kuće umjesto medicinske intervencije, objavio je Carter Center u veljači. Živio je dulje nakon što je napustio Bijelu kuću nego bilo koji drugi predsjednik u povijesti SAD-a.

Inače, demencija je progresivna i neizlječiva bolest koja može dovesti do potpune ovisnosti o drugima. Demencija je skup pojava (simptoma) uzrokovanih bolestima mozga koje umanjuju spoznajne sposobnosti. Najčešće su to gubitak pamćenja i orijentacije, promjene raspoloženja i ponašanja, poteškoće u zaključivanju, pisanju i govoru te zbunjenost i depresija.

VIDEO HRT-ova novinakra ima neobičan hobi 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije