Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uvijek u korak s trendovima

Bez Večernjakove ruže ne može se ispisati povijest hrvatskih medija, postala je važan dio pop kulture

Večernjakova ruža
Boris Ščitar/PIXSELL
01.02.2023.
u 14:25

Večernjakova ruža prva je, najznačajnija i najuglednija medijska nagrada u Hrvatskoj koja se dodjeljuje od 1994. godine.

Duga je to povijest koju je teško ukratko opisati. Kroz desetljeća dodjele, mediji su se mijenjali i razvijali. U korak s tim promjenama razvijala se i Večernjakova ruža, a te nove trendove često je donosio baš Večernji list. Jednostavno riječ je o nagradi bez koje je nemoguće opisati povijest medija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu Ruža je postala prestižno priznanje, ali i svojevrstan simbol tehnološkog napretka.

Kroz dugu povijest nagrade mogu se primijetiti brojne promjene koje su nastale: od toga kako su se mijenjali naši ukusi, kako smo prihvatili nove i moderne tehnologije te kako se promijenio cijeli svijet, no ono što je od samog početka ostalo je čvrsta veza koju Večernji list ima sa svojim čitateljima. Ruža je srušila mnoge barijere, posljednju 2020. godine kada je dokazala ni da joj pandemija koronavirusa ne može ništa pa je najprestižnija medijska nagrada po prvi puta održala virtualno i tako ušla u povijest kao Ruža nade i optimizma. Dogodile su se tako i nove promijene pa se tako uvela i nova kategorija- Digitalna ruža koja se dodjeljuje najboljem pojedincu (ili kolektivu) koji je svojim djelovanjem na nekoj od digitalnih platformi obilježio godinu.

Ruža je nagrada koja stiže u ruke najboljima, neki su svojim radom prikupili pravi mali ružičnjak koji je dokaz da kada volite ono što radite, granice ne postoje, a trud, rad i posvećenost procvjetaju poput najljepše ruže. Brojni trenuci s dodjele će ostati trajno zapamćeni, a neosporivo je kako je Večernjakova ruža postala dio hrvatske pop kulture, nagrada bez koje se jednostavno ne može ispisati povijest medija u našoj zemlji.

 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije