Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagrada Grammy

Beyonce ima najviše nominacija za Grammy, a jedan glazbenik na veliko iznenađenje nije nominiran

Foto: Instagram screenshot
1/9
25.11.2020.
u 15:01

S devet novih nominacija Beyonce ukupno ima 79 nominacija i tako se približila suprugu koji ima ukupno 80 nominacija za ovu nagradu.

Beyonce, Taylor Swift i Dua Lipa predvode po broju nominacija za nagradu Grammy 2021. godinu. Sa devet nominacija kraljica popa Beyonce na vrhu je ove liste dok Taylor i Dua Lipa imaju šest nominacija, a koliko će nagrada na kraju pjevačice ponijeti kući biti će poznato 31. siječnja 2021. kada će biti proglašenje dobitnika. Od devet nominacija četiri nominacije se kod Beyonce odnose na pjesmu "Black Parade" koju je objavila dok je u jeku ovog ljeta bio prosvjed "Black Lives Matter" i ova pjesma se zajedno s pjesmom "Don't Start Now" Due Lipe bori u prestižnim kategorijama za pjesmu godine i snimku godine.

Tijekom karantene Taylor Swift izdala je album "Folklore" koji je zaslužio nominaciju u kategoriji album godine, a njezina pjesma "Cardigan" konkurencija je Beyonce i Dui Lipi u kategoriji pjesme godine. Reper Roddy Ricch ima isti broj nominacija kao i Swift i Lipa i u većini od njih njegov je hit singl "The Box" koji je početkom godine čak 11 tjedana bila na broju jedan glazbenih ljestvica. Ove nominacije bile su veliko razočaranje za glazbenika The Weeknda jer je njegovo ime zaobiđeno ovaj put iako su mnogi prognozirali kako ćemo ga vidjeti u brojnim kategorijama jer je njegov album „After Hours“ bio najprodavaniji album u Americi u 2020. godini.

- Korupcija vlada i kad su Grammy nagrade u pitanju, mojim obožavateljima i meni dugujete objašnjenje i ovo mora biti transparentno - napisao je The Weeknd nekoliko sati nakon što su objavljene nominacije. S druge pak strane veliko iznenađenje je što se na popisu nominiranih i to s pet nominacija našla Brittany Howard, bivša pjevačica Alabama Shakes. Njezin album "Jamie" izvrstan je miks jazza, soula i rocka pa su mnogi ostali iznenađeni što je našao svoje mjesto na Grammy listi nominiranih jer ovaj album ne možemo smjestiti niti u jednu komercijalnu ladicu. Billie Eilish ranije ove godine pobrala je Grammyje u svim važnim kategorijama i tako je ova talentirana 18-godišnjakinja još jednom ispisala povijest, a ove godine ima četiri nove nominacije.

Korejski bend BTS prvi put je nominiran za Grammy i to za singl Dynamite za koji su zaslužili nominaciju u kategoriji najbolja izvedba grupe. Kategorija najboljeg novog umjetnika uključuje nominacije koje su dobili reperice Megan Thee Stallion i Doja Cat, kao i alternativna umjetnica Phoebe Bridgers. S devet novih nominacija za Grammy Beyonce sada ima ukupno 79 nominacija za ovu nagradu i tako je stala uz bok Paulu McCartneyju koji u svojoj glazbenoj karijeri ima isto toliko nominacija za ovu nagradu. Na prvom, mjestu po broju nominacija su Quincy Jones te Jay - Z koji imaju ukupno po 80 nominacija, a ove brojke još su jedan dokaz zašto je bračni par Beyonce i Jay-Z najutjecajniji par glazbene industrije. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije