Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve joj ide

Aleksandra Mindoljević sa sinom Olegom opet je prvašić

ALEKSANDRA MINDOLJEVIC DRAKULIC
Davor Višnjić/Pixsell
30.12.2012.
u 10:00

Voditeljski zanat kovala je uz Branka Erdeljca, Vesnu Spinčić, Jasminu Nikić... Na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu drži nastavu na nekoliko kolegija, dok je njenom suprugu Danku Drakuliću radno mjesto u odvjetničkom uredu

Jedno od HTV-ovih lica koje pamtimo unatoč višegodišnjem izbivanju s ekrana jest bivša voditeljica Aleksandra Mindoljević Drakulić (44). Nakon što je 2000. samoinicijativno otišla s malih ekrana, povremeno još surađuje s HTV-om te se posvetila struci: nastavi na fakultetu, psihologiji i psihoterapijskom radu.

I ona uči od svojih studenata

Od 2009. godine radi na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu, gdje kao doktorica znanosti i profesorica psihologije drži nastavu na nekoliko kolegija.

– Studenti su vrijedni, trude se, uče... Koliko god oni uče od profesora, i mi imamo što naučiti od njih, tako da je to obostrana komunikacijska razmjena – kaže Aleksandra. Njezin sedmogodišnji sin Oleg, kojeg ima sa suprugom, odvjetnikom Dankom Drakulićem, ove jeseni krenuo je u prvi razred.

– Šalim se da sam, iako sam završila sve akademske stepenice, sa sinom opet krenula u prvi razred. Polazak u školu i za nas je bio velika promjena i stanoviti ispit vlastite zrelosti. Nadam se da ćemo položiti taj ispit, a vjerujem da će biti nešto i od Olega – ponosno govori rođena Splićanka koja roditeljstvo doživljava kao veliki gušt i avanturu. Uz djecu, kaže, život uistinu ima smisla.

 Trebaju biti mudre i strpljive

Aleksandra, koja je učila od dr. Branka Erdeljca, Gorana Milića, Vesne Spinčić, Jasmine Nikić, Velimira Đuretića i mnogih drugih, za sve mlade voditeljice ima savjet:

– Nije dovoljno lijepo izgledati. Treba raditi na dikciji, obrazovanju, kompletnom osobnom razvoju. Trebaju biti dovoljno mudre, pametne, strpljive i znati prikazati onaj dio sebe koji bi mogao biti ekskluziva u moru sličnih lica. Tek tada mogu zavrijediti dio televizijskog kolača.

Komentara 1

VI
vital
11:50 30.12.2012.

Htv našim parama zapošljava hiljade neradnika, beskičmenjaka, bezličnika, i naravno da nisu mogli zadržati jednu ovako decentnu, odmjerenu, vidimo i izrazito obrazovanu,talentiranu, samosvjesnu, uspješnu (čak ni godine ne krije, za razliku od htv-ovih zvijezda)damu . D a skratim , uvijekjek sam bio kod nje pristran, ovo je dokaza da je htv s...e, kao i dokaz da ljudi koji su u ičemu iznimni ne trebaju tu išta tražiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije