Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
darijo brzoja

Darijo Brzoja: Idem u SAD pa se neću vezati ni za auto, ni za osobu

darijo brzoja (1)
Foto: pixsell
1/6
09.09.2011.
u 08:34

- Prijatelji već kolutaju očima kad im kažem da moram diplomirati i nastaviti školovanje u Americi. Ali to mi je san, kaže Darijo

Početi dan razgovarajući s osobom koja vas već u prvoj rečenici može umiriti riječima – kišiti neće do večeras – što vam puno znači ako se biciklom krećete gradom – odličan je osjećaj. A takvo što sa sigurnošću može potvrditi samo meteorolog, u ovom slučaju Darijo Brzoja, koji već sedam godina u Dnevniku Nove TV gledatelje izvještava o vremenskim prilikama i neprilikama. No poslovno, Darijo nije plošna osoba koju privlače samo zakoni fizike, već i umjetnička duša koja godinama piše pjesme, a u posljednje vrijeme sve bolje i fotografira.

– Kažu mi da imam oko! Sve je krenulo iz zezancije s iPhoneom. Od tada taj fotografski crv neprestano radi i stalno tražim kadrove. Nemam pretenzija biti umjetnik ili fotograf – skromno je opisao hobi. Pored fotografija, pisanje pjesama za njega je posebna priča. Najviše surađuje s pjevačicom Ivanom Radovniković s kojom i prijateljuje na tjednoj bazi. No njegove stihove izvodili su i drugi poput Giuliana, Ivane Banfić,...

– Prva pjesma uvijek je nešto tipa “srce boli, sve se raspada”. Takva je bila i moja “Moj si anđeo”, koju je Ivana Radovniković pjevala na Splitskom festivalu – kazao je Brzoja i nastavio:

– No, sad razmišljam kako kroz pjesmu ljudima poslati važnu poruku. Kao primjer uzet ću Lady Gagu. Njene pjesme govore o pravim vrijednostima, o jednakostima među ljudima. Svi klinci osjećaju se kao “mala čudovišta” i svatko je sebi ružan iako za to nema razloga. A upravo te različitosti ono su od čega kreću borbe i ratovi, umjesto da one budu ono što će nas povezivati. Bogatstvo je biti drukčiji.

I on je sebi, kaže, bio “malo čudovište” kad je pohađao školu u Zadru, pa je nesigurnosti nadoknađivao učenjem. Bio je štreber i redovito odlazio na državna natjecanja iz fizike i matematike, što je poslije pretočio u studij fizike. Diplomski rad još nije predao, a rasteže ga, kaže, kao žvakaću gumu, što je bolna točka njegovim roditeljima, ali i njemu jer to ga koči u ostvarenju životnog sna.

– Prijatelji već kolutaju očima kad im kažem da moram diplomirati i nastaviti školovanje u Americi. Ali to mi je san. Još kad bih fiziku spojio s dokumentaristikom pa mjesecima mogao proučavati vulkane, pratiti tektoniku zemlje ili otapanje ledenjaka bio bih potpun i sretan – priča Darijo. Baš zato što mu je planiranje budućnosti vezano uz inozemstvo, nije kupio ni automobil jer mu se čini da bi ga taj komad lima vezao uz mjesto gdje živi, ma koliko nekome to zvučalo glupo. A razumljivo je da zbog toga nije ni u ljubavnoj vezi.

– Teško mi se vezati za nekoga ako želim otići. Privlače me osobe slične onima s kojima se i družim, šarmantne, duhovite i kreativne – otkriva. Stres ispucava u teretani i ne zamara se što ga na forumima “šamaraju” jer pred kamerom nosi preuska odijela. A jedino što ga zamara je prebrzo protjecanje vremena radi čega strahuje da neće stići sve što želi iako mu je tek 31 godina za što on kaže da je puno, puno previše.

Komentara 2

MR
mrle241
09:38 09.09.2011.

he is so gay not that this is a bad thing

DR
drznedaj
12:42 09.09.2011.

\"...kako kroz pjesmu ljudima poslati važnu poruku. Kao primjer uzet ću Lady Gagu\" E tu se vec diskvalificirao kao umjetnik koji zna o cemu prica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije