Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lino se oglasio

Červar se oprostio od Makedonije: Odabrao sam moju zemlju - Hrvatsku!

Červar
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/4
12.03.2017.
u 20:30

Makedonski savez objavio kako Lino više nije njihov izbornik.

Lino Červar više nije izbornik makedonske reprezentacije - objavio je tamošnji rukometni savez. Ugovor je raskinut tri godine prije njegova svršetka pa bivši hrvatski izbornik neće ispuniti najave da će voditi Makedoniju na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

Makedonci su objavili i Červarovo pismo kojim se obratio tamošnjoj javnosti, a koje samo potvrđuje kako će uskoro i službeno postati izbornik Hrvatske.

- Hoće li to biti reprezentacija zemlje u kojoj sam rođen, gdje imam obitelj, u kojoj sam se razvio i afirmirao kao trener i doživio najveće svjetske uspjehe? Ili da odaberem reprezentaciju jedne male, ponosne zemlje, moje druge domovine Makedonije koja me jako lijepo prihvatila kao svoga i dala mi sve? Ipak, odabrao sam Hrvatsku, moj rodni kraj, moju zemlju - poručio je, između ostalog, trofejni izbornik koji je s Hrvatskom bio svjetski i olimpijski pobjednik te po dva puta svjetski i europski doprvak. 

Mago di Umago posljednjih dana rješavao je sve detalje oko raskida s Makedoncima jer želio je to izvesti na korektan način budući da su mu u Metalurgu 2010. godine pružili ruku kada je napustio klupu Hrvatske. Uostalom, na klupi Metalurga napravio je čudesne stvari. Ne samo u Makedoniji, nego i u Ligi prvaka gdje je dvaput zaredom igrao u četvrtfinalu.

Doznajemo i kako će skopski Metalurg voditi do 1. lipnja, a potom će se posvetiti našoj reprezentaciji. 

U bogatoj riznici trofeja s reprezentacijom Lini nedostaje još samo naslov europskog prvaka, a prava prilika za osvajanje bit će na sljedećem Euru kojem će domaćin biti Hrvatska.

>>Za više sporta posjetite našu Facebook stranicu Večernji list - Sport

>>Vardar pomogao 'plinarima': Zagreb u osmini finala Lige prvaka!

>>Červar izbornik, ali za 10 dana! Lino mora paziti da ne uskoči u klopku

Komentara 27

Avatar juricamesko
juricamesko
20:38 12.03.2017.

Hvala Lino.

Avatar Istina je voda duboka
Istina je voda duboka
21:57 12.03.2017.

Komunjare na aparatima ;)

Avatar bosanac1951
bosanac1951
20:49 12.03.2017.

Dobro nam došao g. Lino....Želim ti puno uspjeha i medalja s našom izbornom vrstom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije