Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turizam

Za uništenje K. Toplica kriva sprega lokalnih moćnika i politike!

'          '
''
29.12.2010.
u 16:00

Bivši radnici kažu kako je dr. Marcelu Majsecu najviše odgovaralo da kompleks kupi Plahutar kako se poslije ne bi previše čačkalo po papirima

Tko je odgovoran za to što su Krapinske Toplice umjesto da postanu prestižna turistička destinacija danas turističko ruglo Zagorja. Poznato je, naime, da su se bivši radnici Aqua Vivae 2001. žestoko protivili tomu da se bazenski kompleks proda Plahutarovoj Strahinjčici, koji je ponudio i najnižu cijenu, a nije dao ni strategiju i jamstva za dalja ulaganja.

Radnici bili uz MBB

Radnici su bili uz njemačku tvrtku MBB, tvrtku kći Mercedes benza, koja je s partnerom, slovenskim Termama Čatež, dala i financijski izdašniju ponudu, ali i za razvoj i investiciju nudila tadašnjih sto milijuna maraka. Radnici su tada izrazili osnovanu sumnju da je za sve kriva sprega županijske vlasti, Upravnog vijeća i tadašnjeg ravnatelja Specijalne bolnice dr. Marcela Majseca, kojemu je najviše odgovaralo da Plahutar preuzme kompleks Aqua Vivae kako mu ne bi previše čačkao po papirima. No, Majsec kaže da muljaže nije bilo. – Sve je provedeno zakonski. Uostalom, bili su i revizija i financijska policija, no nije uočeno ništa sporno. U to kome će biti prodana Aquae Vivae nisam se htio puno petljati – kaže Majsec.

Sastanak s ministricom

Tadašnja saborska zastupnica Sonja Borovčak kaže da je o tome tko će kupiti Aquae Vivae odlučivalo Upravno vijeće koje je postavio HDZ, a oni su promjenom vlasti postavljeni pred gotov čin. – Po zakonu se kompleks morao prodati jer se bolnice više nisu smjele baviti turizmom. Bila sam na sastanku na kojemu je ministrica P. Župan Rusković rekla da dobro razmislimo kome ćemo prodati te da kompleks ne bismo smjeli dati nekome tko se ne bavi turizmom. Zašto je učinjeno drukčije, ne znam – kaže S. Borovčak.

Komentara 5

LO
Lotrab
20:15 30.12.2010.

Ne zna se, o čemu bi se komentiralo. samo se može reći: E moje Krapinske Toplice, što si si dopustilo da radi s tobom. Umjesto da cvateš ti polagano ali sigurno veneš. U zadnjih 10 godina su se otvorila 10 gradilišta koje do dan danas nisu napravljena, uz dana do dana sve ide prema dolje! E moje Krapinske Toplice, baš mi je žao tebe!!!!

LO
Lotrab
20:43 30.12.2010.

E sorry, sada tek vidim na slici, da su na stupima mali križevi, znači Toplice su uvenule.

LU
ludva
21:13 30.12.2010.

kad se čovjek sjeti devedesetih.. kolone automobila uz glavne ulice.. žamor djece i odraslih ..gužve vikedom.. miris kotlovine i ostalih delicija.. živa glazba..zelena trava i parkić kod najmanjeg vrućeg bazena...rađala su se ovdje poznastva i prijateljstva, simpatije i ljubavi.. all trebalo jet o uništit hladnim i sivim betonom.. uništiti oazu zelenila u centru možda najljepših zagorskih toplica.. nadam se da ovi koji su tome kumovali svjesni kaj su učinili . iako sadašnji vlasnik još uvijek nije... podrška općinskom poglavarstvu da u ovom ključnom trenutku poduzme daljnje korake..!!! Vratimo Topličane na bazene!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije