Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otok

Sumnja u zakonitost natječaja za 10 medicinskih sestara i tehničara

medicinske sestre
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
26.03.2013.
u 10:11

Čitetelj se obraćao se inspekciji rada koja je obavila pregled na terenu, ali nije dobio odgovor što su utvrdili, a dopis s ovim sumnjama je dostavio Ministarstvu zdravlja, HZHP, ZZO.

Večernjakov čitatelj čija se kći natječe za jedno od 10 raspisanih radnih mjesta medicinskog tehničara i medicinske sestre za rad u Hitnoj medicinskoj pomoći Vukovarsko-srijemske županije, ispostavi Otok, sumnja u zakonitost raspisanog natječaja jer, kako tvrdi, uvelike se priča o deset imena koji će biti primljeni bez obzira što nije završeno testiranje kandidata.

Na ovaj natječaj se javilo 140 kandidata koji ispunjavaju uvjete, ali je nakon testiranja u uži krug ušlo 16 kandidata. Iako je natječaj zaključen 28. veljače, do sada nije obajvljeno tko je primljen, a priča se da će kandidati još morati pokazati praktički dio ispita.

- Nelogično je što se od kandidata traži praktično znanje jer u natječaju se ne navidi kako je potrebno iskustvo pa zaključujem kako su već određeni kandidati koji će biti primljeni jer neki su već radili ili rade na tim mjestima, poput jednog umirovljneog branitelja koji je primljen na zamjenu za djelatnika koji je u međuvremenu umro. On se javno hvali kako za njega urgira jedan visokopozicionirani političar, a drugi koji će biti primljen je zet bivšeg ravnatelja Doma zdravlja. Još ima nekoliko kandidata koji su ranije radili u Hitnoj na zamjeni. Znam sva imena koji će biti primljeni, ali za sada ne želim javno reći tko su oni. No, znajući što se dogodilo u Iloku i Drenovcima na ikstim takvim natječajima, imam pravo sumnjati zakonitost - kaže naš čitatelj dodajući kako je u Iloku i Drenovcima bilo pogodovanja nekim kandidatima, a neki su predali bjanko test, tvrdi, a netko iz komisije bi ga ispunio.

Obraćao se inspekciji rada koja je obavila pregled na terenu, ali nije dobio odgovor što su utvrdili, a dopis s ovim sumnjama je dostavio Ministarstvu zdravlja, HZHP, ZZO. U Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Vukovarsko-srijemske županije kažu kako natječaj još nije okončan i za četvrtak je najavljeno testiranje.

- Svatko ima pravo na sumnju, ali ako netko misli da nešto nije u redu, neka dođe pred povjerenstvo koje će pokazati sve testove, ocjene i konačnu ocjenu. Sve je transparentno i zaista mi nije poznato što se događalo u Iloku i Drenovcima. Pričekajmo konačne rezultate pa onda se nezadovoljni mogu žaliti - kaže Goran Hrvojević iz ZHMP Vukovarsko-sriejsmke županije i član povjerenstva za prijem djelatnika.

>>Trgovci izvukli stotine milijuna na namještenim natječajima HEP-a

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije